Berlingske Business

Rebien: Ingen hemmelighed at Kåre Schultz havde set frem til at overtage min position

Novo Nordisk pressemøde
Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2015 Foto:

Novo Nordisks topchef lægger ikke skjul på, at selskabets hidtidige kronprins, Kåre Schultz, går i skuffelse over, at han ikke bliver ny topchef i Novo Nordisk.

De omfattende ændringer i koncernledelsen i Novo Nordisk er et resultatet af et ønske fra medicinalkoncernens bestyrelse om at få større gennemsigtighed i produktionen og de vigtigste salgsregioner forud for lanceringen af en række nye produkter, som Novo Nordisk har på vej.

KS

Derfor udvides Novo Nordisks koncernledelse med de regionsansvarlige for International Operations, USA og Europa, ligesom den ansvarlige for Product Supply fremover vil være at finde i koncernledelsen.

Det forklarede Novo Nordisks topchef Lars Rebien Sørensen på et tele-pressemøde torsdag morgen for dansk og international presse.

Samtidig har bestyrelsen besluttet at skære igennem den seneste tids spekulationer om, hvornår Lars Rebien Sørensen, der er 60 år, stopper. Det er nu besluttet, at Lars Rebien bliver på sin post frem til omkring det tidspunkt, hvor hans kontrakt udløber, nemlig i 2019.

Som en konsekvens af den beslutning har selskabets hidtidige kronprins, Kåre Schultz, valgt at forlade selskabet. Og Lars Rebien Sørensen lægger ikke skjul på, at det skyldes skuffelse.

”Det har ikke været en hemmelighed, at Kåre Schultz har set frem til at overtage min position. Men bestyrelsen har ønsket større visibilitet og har besluttet at løfte de ansvarlige for nøglesalgsregioner og product supply op i koncernledelsen. I den forbindelse er COO-jobbet forsvundet, og Kåre Schultz ville ikke tage en reduceret rolle, og han har derfor besluttet at forlade selskabet,” sagde Lars Rebien Sørensen.

Adspurgt af Financial Times om, hvorvidt Kåre Schultz er bundet af en konkurrenceklausul eller kan gå over til en konkurrent med det samme, svarede Lars Rebien Sørensen:

”Vi har sørget for, at adskillelsen bliver fordelagtig, både for Kåre Schultz og for os.”

Lars Rebien Sørensen forklarede samtidig, at hans beslutning om at fortsætte er et resultat af en fortløbende proces, og at beslutningen er truffet i lyset af det momentum, Novo Nordisk er inde i i øjeblikket. Derfor har der været et ønske om større gennemsigtighed fra bestyrelsens side på en række centrale områder.

Novo Nordisk

Beslutningen om, at Lars Rebien Sørensen fortsætter i formentlig fire år endnu, sætter dog ikke helt en prop i spekulationerne om hans efterfølger. De bedste bud lige nu er Lars Fruergaard Jørgensen og Jakob Riis.

Lars Fruergaard er fremover koncerndirektør med ansvar for forretningsudvikling og skal samtidig lede den nu ni mand store koncernledelse sammen med Lars Rebien Sørensen. Lars Fruergaard Jørgensen bliver næstformand i ledelseskomitéen, hvor Rebien er formand.

Jakob Riis, der hidtil har været koncerndirektør med ansvar for marketing, får også lagt nye ansvarsområder ind under sig. Han får nemlig også det overordnede ansvar for salget i Kina, Japan og Korea. Især Kina er en udfordring for Novo Nordisk i øjeblikket, og selskabet forventer fremadrettet knap så høje vækstrater som hidtil, nemlig 10 pct. mod hidtil 15 pct., fortalte Lars Rebien Sørensen på pressemødet.

Direkte adspurgt om Jakob Riis er ved at blive kørt i stilling som afløser, sagde Lars Rebien Sørensen:

”Øjet kan læse mange ting ind i annonceringen om ledelsesændringer. Men vi giver nogle af de nuværende medlemmer af koncernledelsen mere kommercielt ansvar. Jeg fortsætter, til min kontrakt udløber, og det bør udskyde spekulationerne.”

Nyt forsøg: Novo snuser til markedsværdi på en billion

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen