Berlingske Business

Øget Darzalex-salg udløser Genmabs opjustering

DET INTERNATIONALE MEDICINALFIRMA GENMAB.
Foto:

Genmabs kræftmiddel Darzalex har været i aktiemarkedets søgelys ganske længe, og netop salget af dét middel er baggrunden for, at Genmab igen opjusterer forventningerne til 2016.

Såvel omsætning som driftsoverskud og nettooverskud var samtidig forbedrede i forhold til samme periode for et år siden, fremgår det af regnskabet for tredje kvartal.


Darzalex fremhæves da også af administrerende direktør Jan van de Winkel i forbindelse med regnskabet:


- I tredje kvartal har vi fortsat set en fremragende udvikling i vores Darzalex-program med Janssen (der er en del af den amerikanske kæmpekoncern Johnson & Johnson, red.), fastslår topchefen i regnskabet.


Det er fortsat milepælsbetalingerne og indtægterne fra partneren Johnson & Johnson, der bidrager til fremgangen.

Johnson & Johnson solgte Darzalex, der blev lanceret i USA i november sidste år, for 372 mio. dollar i årets første tre kvartaler. Det svarer ifølge Ritzau Finans' beregninger til et salg på 163 mio. dollar i tredje kvartal.


Genmab, der får procenter af Johnsons & Johnsons salg, kan dermed bogføre indtægter fra Darzalex-salget på 298 mio. kr. for årets første tre kvartaler. I tredje kvartal var der tale om royalties for 130 mio. kr., viser beregningerne.


Samlet steg Genmabs omsætning til 364,7 mio. kr. fra 277,8 mio. kr. i tredje kvartal af 2015. Driftsomkostningerne blev øget til 177,8 mio. kr. fra 135,1 mio. kr., mens nettooverskuddet steg til 189,0 mio. kr. fra 140,3 mio. kr.


OPJUSTERER SALGSFORVENTNINGERNE


Analytikere har længe talt om muligheden for en opjustering fra Genmab , der da heller ikke skuffer.


Biotekselskabet venter nu en omsætning i intervallet 1200-1250 mio. kr. mod tidligere 975-1025 mio. kr. Samtidig løftes prognosen for driftsoverskuddet til 375-425 mio. kr. fra tidligere ventet 150-200 mio. kr.

Genmabs topchef Jan van de Winkel.

Det er især højere royaltyindtægter fra partneren Johnson & Johnsons salg af kræftmidlet Darzalex, der slår positivt igennem på driften.

Johnson & Johnson vurderes nu at sælge Darzalex for 500-550 mio. dollar i år, hvilket for Genmab betyder, at der er udsigt til royaltyindtægter på 400-450 mio. kr. i år.

Den tidligere forventning var et samlet salg af Darzalex på 440-490 mio. dollar og royaltyindtægter til Genmab på 350-400 mio. kr.


Den øvrige del af omsætningen udgøres af ventede milepæle på 400 mio. kr. primært relateret til udviklingsprogrammet for Darzalex. Hertil kommer royalties fra partneren Novartis' salg af kræftmidlet Arzerra, milepæle fra Duobody-programmet samt udskudt omsætning, der bogføres i år.

Genmab s kassebeholdning ventes ved udgangen af året at udgøre 3650-3750 mio. kr. mod tidligere 3550-3650 mio. kr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen