Berlingske Business

Novozymes øger langsigtede mål

Novozymes øger langsigtede mål - 1
Foto:

Der er stor tilfredshed med Novozymes' resultat i 2008 hos topchef Steen Riisgaard, som ser stort potentiale fremadrettet. (Opdateres)

"Lavere vækst i 4. kvartal peger på, at den økonomiske afmatning fortsætter i 2009, men ser vi længere frem, er der meget lovende tendenser og muligheder for os. Derfor øger vi ambitionsniveauet og vores langsigtede mål," siger han i forbindelse med offentliggørelsen af årsrapporten for 2008.

Der ventes ny en organisk salgsvækst på over 10 pct. plus enzymer til omdannelse af biomasse. Målet er desuden en overskudsgrad på over 20 pct. og et afkast af den investerede kapital på over 22 pct.

Det fremgår af regnskabet fra Novozymes for 2008. Målene karakteriseres som "nye, ambitiøse, langsigtede, finansielle mål".

Det ventes, at disse mål kan opnås, samtidig med at Novozymes’ mål for kapitalstruktur fastholdes på en egenkapitalandel omkring 45 pct., understreger Novozymes.

Der er ligeledes blevet defineret nye langsigtede mål inden for bæredygtighedsområdet, således at det sikres, at Novozymes' teknologi er en del af løsningen på de globale udfordringer, og at selskabet minimerer sin egen miljøbelastning, samtidig med at det søger at opnå gode finansielle resultater.

Det tidligere mål om en omsætning på 10 mia. kr. i 2010 - "10 i 10" - understøtter de nye langsigtede mål.

Global usikkerhed
"Der stor usikkerhed omkring global økonomisk afmatning og ugunstige valutakurser og det udgør den største enkeltstående trussel for opfyldelse af "10-i-10-ambitionen," understreger Novozymes.

Det langsigtede mål for salgsvækst inkluderer ikke vækst fra virksomhedsopkøb eller salg af enzymer til omdannelse af biomasse, det vil sige til produktion af andengenerationsbioethanol.

"På nuværende tidspunkt er det for tidligt at give en pålidelig indikation for udviklingen for denne enzymanvendelse ud over et mindre niveau," anfører Novozymes.

Novozymes fokuserer på organisk vækst, men vil fortsat foretage opkøb inden for områder, der passer strategisk til den eksisterende teknologiske platform.

Aktiemarkedet reagerer positivt på årsregnskabet fra Novozymes. Aktien stiger knap 3 pct. i den indledende handel til kurs 419 i forhold til slutniveauet onsdag.

RB-Børsen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen