Berlingske Business

Novos Lars Rebien: Der skal også spares på indkøb og rejser

Billede
Årsagen, til at Novo nu finder det nødvendigt at gå omkostningsbasen igennem med en tættekam, er, at konkurrencesituationen i navnlig USA er spidset til. Foto:

Novo Nordisks planlagte reduktion af medarbejderstaben med 1.000 ansatte er blot et af flere initiativer, der skal medvirke til at holde lønsomheden oppe.

Ledelsen er således også i færd med at lede efter besparelser på en lang række andre områder, så overskudsgraden kan fastholdes omkring 44 pct.

- Vi har et andet mere langtrækkende initiativ, som går på at gennemgå alle vores processer og alle vores måder at indkøbe og tilvejebringe serviceydelser på. Det sker med henblik på at se på, om vi kan købe smartere ind, og også om vi kan outsource aktiviteter til vores servicecenter i Bangalore, siger administrerende direktør i Novo Nordisk Lars Rebien Sørensen til Ritzau Finans.

Han peger desuden på, at Novo vil lede efter besparelser i rejsebudgettet og hele sin organisering af den måde der arbejdes på.

AMERIKANSK SALGSKORPS SKAL SLANKES

Årsagen, til at Novo nu finder det nødvendigt at gå omkostningsbasen igennem med en tættekam, er, at konkurrencesituationen i navnlig USA er spidset til. Derfor vil en stor del af nedskæringerne i medarbejderstaben også ramme på den anden side af Atlanten.

Billede

- I den internationale organisation er det også de kommercielle stabsfunktioner, der berøres, og specielt vores amerikanske salgsorganisation, siger Lars Rebien Sørensen.

I Danmark vil Novo reducere sin medarbejderstab på omkring 17.000 med i alt 500 stillinger, mens der skal findes andre 500 stillinger globalt. Det svarer til 2,4 pct. af arbejdsstyrken på i alt 42.300 ansatte.

OVERSKUDSGRAD SKAL FASTHOLDES

Arbejdet med at finde besparelser skal ses i lyset af Novo Nordisks langsigtede ambitioner for lønsomheden. I årsregnskabet for 2015 præsenterede Novo nye finansielle mål om en fremgang i driftsresultatet på 10 pct. årligt. mod tidligere 15 pct. I år ventes dog blot en fremgang i driftsresultatet på 5-8 pct., og også 2017 tegner udfordrende på grund af prispres i USA.

Billede

Til gengæld regner Novo med at kunne holde fast i en overskudsgrad på omkring 44 pct.

- Det er stadig vores målsætning, fastslår Lars Rebien Sørensen og fortsætter:

- Vi er nødt til at have en høj grad af profitablitet for at have et finansielt beredskab til den type virksomhed, vi driver, med risikofyldt og meget omkostningstung forskning. Det er det, der betinger, at vi skal have en høj EBIT-margin, og det forventer vi ikke at skrue på i denne her omgang, siger Lars Rebien Sørensen.

Billede

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen