Berlingske Business

Novos gyldne produkts markedsandel skrumper til under 50 pct. i USA

Billede
Blandt de øvrige GLP-1-midler på det amerikanske marked fortsætter Astrazenecas to midler, Byetta og Bydureon, med at tabe både markedsandele og volumen. Volumen faldt med 10,2 pct. i oktober fra oktober sidste år, og markedsandelen veg til 18,3 pct. fra 25,5 pct. i oktober sidste år. Foto:

Novo Nordisk bedstsælgende produkt, GLP-1-analogen Victoza, fortsætter med at tabe markedsandele i USA, hvor stoffet nu står på lige under halvdelen af de udskrevne recepter på GLP-1-medicin til type 2 diabetikere.

Data fra det amerikanske analysehus Symphony Health - offentliggjort via Bloomberg - viser, at markedsandelen skrumpede til 49,8 pct. i oktober fra 50,5 pct. i september og 57,2 pct. i oktober sidste år.

Det er fortsat Eli Lillys GLP-1-middel Trulicity, som vinder frem på bekostning af Victoza og også bekostning af svensk-britiske Astrazenecas GLP-1-midler, Bydureon og Byetta.

Trulicity, der skal bruges en gang ugentligt, mens Victoza skal bruges en gang dagligt, havde i oktober en markedsandel på 24 pct. mod 22,9 pct. i september og 9 pct. i oktober sidste år.

- Det viser, at Trulicity begynder at få fodfæste. Men jeg synes ikke, at det er bekymrende. Der er trods alt øgede volumener, og det er nok det vigtigste for Novo, at det her segments anvendelse bliver kraftigt udvidet, i og med at Novo er på vej med flere nye produkter, siger analytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Volumenmæssigt voksede hele GLP-1-segmentet med lige over 25 pct. på årsbasis i oktober, mens antallet af recepter på Victoza steg med 8,9 pct.

Investeringsbanker: Novo Nordisk har sovet i timen

HJERTE-KAR-DATA KAN HJÆLPE

Michael Friis Jørgensen peger på, at positive hjerte-kar-data med Victoza på sigt kan medvirke til at stabilisere Victozas markedsandel, når de kommer på indlægssedlen.

Novo vakte således i juni i år opsigt på den amerikanske diabetesforenings årsmøde, hvor der blev fremlagt data fra det såkaldte Leader-studie med Victoza. De viste, at Victoza reducerede risikoen for blodpropper, slagtilfælde og hjerte-kar-død med 13 pct. i diabetespatienter i højrisikogruppen. Desuden reducerede Victoza risikoen for diabetisk nyresygdom med 22 pct.

Novo indsendte den 25. oktober supplerende registreringsansøgning til de amerikanske myndigheder med henblik på at få data fra Leader-studiet inkluderet i produktinformationen.

ASTRAZENECA TABER MEST

Blandt de øvrige GLP-1-midler på det amerikanske marked fortsætter Astrazenecas to midler, Byetta og Bydureon, med at tabe både markedsandele og volumen. Volumen faldt med 10,2 pct. i oktober fra oktober sidste år, og markedsandelen veg til 18,3 pct. fra 25,5 pct. i oktober sidste år.

Billede

Glaxosmithklines GLP-1-analog Tanzeum havde en markedsandel på 7,9 pct. i oktober mod 8,3 pct. i oktober sidste år. Tanzeums volumenvækst var på 19,4 pct. i perioden.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen