Berlingske Business

Novo viser fordele ved Ideglira

Novos salg af insuliner stiger støt
Novo viser fordele ved Ideglira Foto:

Fordelen ved at kombinere Novo Nordisks nyeste diabetesmidler Victoza og Tresiba viser sig i data fra et fase 3-studie med kombinationspræparatet Ideglira, som Novo netop har offentliggjort på den internationale diabeteskongres i Melbourne, Australien.

Studiet ved navn Dual II viser ifølge Novo, at Ideglira, giver bedre blodsukkerregulering og vægttab hos patienter, der ikke opnår tilstrækkelig regulering af langtidsblodsukkeret ved brug af langtidsvirkende insulin. Studiet havde til formål at vurdere, hvor meget Victoza-komponenten bidrager til blodsukkerreguleringen sammen med Tresiba sammenlignet med patienter, der alene fik Tresiba.

Magtfulde økonomer vil bekæmpe Novos skattefidus

»Hos voksne med type 2-diabetes, som var utilstrækkeligt reguleret med basal insulin, sås ved behandling med IDegLira en forbedring af blodsukkerniveauet - både fasteblodsukkeret og det måltidsrelaterede blodsukker - hele dagen og på tværs af måltiderne, og samtidig et signifikant vægttab,« konkluderer Novo i en meddelelse.

Novo indsendte registreringsansøgning for Ideglira i EU den 31. maj. Registreringsansøgningen bygger på to studier, Dual I med 1600 patienter samt Dual II med 400 patienter.

Novo præsenterede data fra det største studie, Dual I, ved den europæiske diabeteskonference i Barcelona i slutningen af september, og koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen betegnede ved den lejlighed resultaterne som fremragende.

»Selv om jeg elsker Victoza, og selv om jeg elsker Tresiba, så tilbyder Ideglira mere. Du tager de ting, der er dårlige ved insulin, det vil sige hypoglykæmi (for stort fald i blodsukkeret, red) og vægtforøgelse, og gør det bedre. De ting, der er mindre gode ved Victoza, reducerer det også. Det giver mindre kvalme,« sagde Mads Krogsgaard Thomsen under et interview.

novo

I Dual II studiet opnåede patienter, der fik Ideglira, en reduktion af langtidsblodsukkeret, HbA1C på 1,9 pct.point efter 26 uger mod en reduktion på 0,89 pct.point hos patienter, der alene fik Novos langtidsvirkende insulin, Tresiba. Patienterne på Ideglira tabte desuden 2,7 kg, mens patienterne på Tresiba ikke opnåede et vægttab. Endelig var antallet af tilfælde af hypoglykæmi sammenlignelige i de to grupper.

Andelen af patienter, der oplevede bivirkninger som kvalme og opkast, var ifølge Novo Nordisk kun marginalt højere med IdegLira end med Tresiba. I Ideglira-gruppen fik 6,5 pct. kvalme og 3,5 pct. meldte om opkast, mens de tilsvarende tal for Tresiba-gruppen var 3,5 pct. og 0,0 pct.

29BBMnovo.jpg

I Dual II studiet var den maksimalt tilladte dosis til patienter, der fik Tresiba 50 enheder. Det skyldtes ifølge Novo, at målet var at måle effekten af Victoza-komponenten på blodsukkerreguleringen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen