Berlingske Business

NNIT's overskud bliver bremset af valutamodvind

nnit
NNIT A/S Østmarken 3A, 2860 Søborg. Foto:

It-selskabet NNIT har øget omsætningen i tredje kvartal, hvor også den underliggende indtjeningen er blevet forbedret. Modvind på valutasiden presser dog driftsindtjeningen ned.

Selskabet, der udspringer af Novo Nordisk og blev børsnoteret i marts, havde i tredje kvartal en omsætning på 633 mio. kr. Det var 7,8 pct. højere end i samme periode året før, og hvis man fraregner valutaeffekter var der tale om en stigning på 6,9 pct.

Det er især selskaber uden for Novo Nordisk, der driver væksten. Det gælder både kunder inden for medicinal- og bioteksektoren, mens der også har været fremgang hos kunderne i finanssektoren.

eva

Ser man på indtjeningen, lød driftsoverskuddet før skat og renter lød på 62 mio. kr., hvilket var 4,5 pct. lavere end i tredje kvartal 2014, men hvis man tager valutakurser ud af regnestykket, er der tale om en fremgang på 7,2 pct.

NNIT har en del ansatte i Kina og på Filippinerne, og da disse valutaer er styrket i forhold til kronen, har selskabet måttet se udgifterne til løn og drift stige. Derudover køber it-selskabet en del software og hardware i amerikanske dollar, som også er styrket i forhold til kronen.

På ledelsesgangen er der tilfredshed med udviklingen i årets løb, hvor selskabet især fremhæver fremgangen uden for Novo Nordisk.

Novo

- Jeg er tilfreds med at rapportere en stærkt tocifret omsætningsvækst fra vores kunder uden for Novo Nordisk-koncernen, herunder 17,9 pct. vækst i øvrige life sciences kunder.

- På trods af et konkurrencepræget marked har vi været i stand til at levere et stærkt driftsresultat, og vi er godt på vej til at nå vores 2015-mål, siger administrerende direktør Per Kogut i en kommentar til regnskabet.

Udviklingen i tredje kvartal har ikke givet anledning til at justere forventningerne til årets resultat. NNIT venter fortsat en omsætningsvækst i faste valutakurser på 6-8 pct. og en EBIT-margin i faste valutakurser på 11 pct.

TV: Solidt regnskab fra NNIT:

 

genmab

Tabel over NNIT's regnskab for tredje kvartal af 2015:

#

Mio. kr. Q3 2015 Q3 2014* 9M 2015 9M 2014* FY 2014

-------------------------------------------------------

Omsætning 633 587,1 1877,4 1721,6 2410,4

EBIT 62,4 65,3 176,6 175,4 265,3

Nettoresultat 50,5 52,6 144,3 137,8 209,3

-------------------------------------------------------

#

* Ved konstante valutakurser

Forventninger til 2015:

#

Pct. Ved Q3 2015 Før Q3 2015

----------------------------------------------

Omsætningsvækst, faste 6-8 6-8

valutakurser

EBIT-margin, faste 11 11

valutakurser

----------------------------------------------

#

Novo

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen