Berlingske Business

Lundbeck ser større driftsresultat for 2016 end ventet

Lundbeck
Lundbeck lander sit årsregnskab for 2015. Foto:

Medicinalselskabet Lundbeck ser højere driftsindtjening i 2016 end ventet med et resultat på mellem 1 til 1,2 mia. kr. Analytikerne havde på forhånd ventet et resultat i omegnen af 600-700 mio. kr.

Medicinalselskabet Lundbeck ser sin omsætning skrumpe en anelse i 2016, men forudser til gengæld, at selskabet kan forbedre sin underliggende drift i forhold til regnskabsåret 2015. I det forgangne år landede Lundbeck en omsætning på 14,6 mia. kr., mens driftsresultatet gav et overskud på 847 mio. kr.

Det forventede fald i omsætningen i 2016 skyldes, at Lundbeck er udsat for hård konkurrence fra kopiproducenter.

Lundbeckovich

»I 2016 forventer vi et lille fald i omsætningen til 13,8-14,2 mia. kr. på grund af fortsat kopikonkurrence. Til gengæld forventer vi at kunne forbedre vores underliggende driftsresultat med ca. en mia. kr., og vi regner således med et driftsoverskud (EBIT) på 1,0-1,2 mia. kr. for 2016. Dermed har vi på kort tid væsentligt forbedret vores profitabilitet, og det vil vi fortsætte med i de kommende år,« siger Lundbeck-topchef Kåre Schultz i en kommentar til regnskabet.

Hos Sydbank hæfter medicinalanalytiker Søren Løntoft Hansen sig ved, at Lundbecks forventninger til 2016-indtjeningen er markant bedre end ventet. Det tyder på, at Kåre Schultz' forkromede spareprogram virker.

Løntoft

»Forventningerne til Indtjeningen er bedre end ventet og afspejler, at spareprogrammet er rigtig godt undervejs,« siger Søren Løntoft Hansen.

Også Lundbecks driftsindtjening for 2015 er bedre end forventet. Ved seneste regnskabspræsentation i november regnede Lundbeck-ledelsen med et overskud på 700 mio., men det tal blev omtrent 150 mio. kr. større.

Det er især et solidt salg af selskabets nøgleprodukter, udviklingen i dollarkursen og heftig fremgang i Lundbecks amerikanske forretning, der har givet pote.

»Vi havde, hjulpet af dollarkursudviklingen, en fantastisk fremgang i vores amerikanske forretning med en vækst på 69 pct. til 6,4 mia. kr., mens vi havde tilbagegang i Internationale Markeder og især Europa som følge af kopikonkurrence,« siger Kåre Schultz

Sammen med årsregnskabet angiver Kåre Schultz en række nye langsigtede finansielle mål. På den lange bane venter selskabet en overskudsgrad på 25 pct.

Kåre Schultz

»Nu begynder Kåre Schultz at snakke om, at han vil bringe indtjeningen for Lundbeck op på niveau med sektoren som helhed, som ligger omkring de her 25 pct. Så fra at være nede i patentkløften og bruge masser af penge på forskning, udvikling og især lancering af nye midler vil Lundbeck på sigt opnå en overskudsgrad, som ligner det, der er standard for medicinalbranchen,« siger Søren Løntoft Hansen.

For 2016 venter Lundbeck en overskudsgrad i et interval på mellem 7,0 til 8,7 pct.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen