Berlingske Business

Lundbeck hæver sine forventninger en anelse

Lundbeck
Lundbeck præsenterer onsdag morgen regnskab for tredje kvartal, der er tynget af omkostninger til Kåre Schultz' spareplan. Foto:

Medicinalselskabet Lundbeck sender sine forventninger til 2015 et lille nøk op. Selskabet ser en bedring i sin underliggende drift på ca. 200 mio. kr. og venter nu et overskud på 700 mio. kr. Lundbeck venter dog et samlet driftsunderskud på 6,8 mia. kr.

Lundbeck skruer en anelse på sine forventninger i opadgående retning, så selskabet nu ser en bedring på 200 mio. kr. i sin underliggende drift for 2015. Medicinalselskabet ser nu et resultat af den primære drift på 700 mio. kr. mod tidligere 500 mio. kr. Det samlede driftsunderskud er samtidig reduceret fra 7 mia. kr. til nu 6,8 mia. kr. Det fremgår af regnskabet for selskabets tredje kvartal onsdag

Lundbecks resultat belastes af ekstraordinære omkostninger på 1,7 mia. kr., som kan henføres til det spareprogram, som topchef Kåre Schultz præsenterede i august. Derudover kommer nedskrivninger på såkaldte produktrettigheder, der udgør et beløb på 4,8 mia. kr.

Omsætningen i Lundbeck landede på 3669 mio. kr. mod 3186 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2014. Til gengæld lød driftsresultatet på et overskud på 94 mio. kr. i fjor mod et underskud i dette års tredje kvartal på 1519 mio. kr.

»Vi er kommet godt i gang med vores restrukturering og vores forretning har i årets første ni måneder kørt bedre end ventet. Vi opjusterer derfor i dag vores forventninger til hele 2015 og venter nu et overskud på den underliggende drift på omkring 0,7 mia. kr., mens selve driftsresultatet ventes at blive negativt med omkring 6,8 mia. kr. Omsætningen ventes fortsat at udgøre omkring 14 mia. kr.,« siger Lundbecks topchef Kåre Schultz i forbindelse med regnskabet.

Lundbeck-chefen peger især på, at selskabet har haft fart på den amerikanske forretning, mens salget fortsat skranter i Europa.

»Vores finansielle resultater har i årets første ni måneder været præget af kraftig vækst i salget af vores nøgleprodukter, markant fremgang i vores amerikanske forretning samt nedgang i salget af ældre lægemidler primært i Europa. Salget af nøgleprodukterne Abilify Maintena, Brintellix, Northera, Onfi og Rexulti steg 188 pct. til 2,5 mia. kr. og udgør dermed 23 pct. af vores samlede omsætning,« siger Kåre Schultz.

I USA steg Lundbecks omsætning med 75 pct. til 4,6 mia. kr. i årets første ni måneder.

Lundbecks grundlæggende mål for de kommende år er, at selskabet med sit spareprogram fortsat venter at skære omkostningerne med tre mia. kr. i 2017, hvilket vil betyde, at selskabet i 2016 igen vil kunne præsentere et positivt driftsresultat.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen