Berlingske Business

Kræftmiddel giver Genmab endnu en optur

genmab
Genmab satte fredag lukkerekord i 1.377 kr. efter en stigning på 1,1 pct. Mandagens opjustering udløste en ny lukkerekord – denne gang en stigning på 1,8 pct. til slutkurs 1.402 kr. Foto:

Genmab fortsætter de gode takter i 2017 med endnu en opjustering. Medicinalvirksomheden sælger mere af kræftmidlet Darzalex end forventet, og det har givet højere royalties fra partneren Johnson & Johnson.

Medicinalvirksomheden Genmab fortsætter sin fremmarch med kræftmidlet Darzalex, et produkt til behandling af knoglemarvskræft. Mandag opjusterede selskabet igen forventningerne til helårsregnskabet og løber dermed videre ad samme spor, som blev fulgt i 2016.

»Nu får vi Darzalex at se i vedligeholdelsesterapier, så man rykker længere op i behandlingsparadigmet og får dermed adgang til flere patienter. Det betyder, at Darzalex nu for alvor begynder at lette her i 2017,« siger Frank Hørning Andersen, aktieanalytiker i Jyske Bank, om Genmabs justerede forventninger.

Billede

Lige før jul ventede ledelsen med Jan van de Winkel i spidsen, at årets omsætning ville komme til at ligge i niveauet 1,72 milliard kroner til 1,77 milliard kroner, og at driftsresultatet ville ende i niveauet 895 til 945 millioner kroner.

Men et større salg af Darzalex end ventet i fjerde kvartal har givet Genmab højere royalty-­indtægter, og nu lyder prognosen for omsætningen på 1,79 til 1,84 milliard kroner, mens indtjeningsforventningen er hævet til niveuet fra 1,015 til 1,065 milliard kroner.

Det var i nogen grad ventet, at omsætningen på Darzalex ville være lidt højere i regnskabsårets fjerde kvartal, end Genmab havde budgetteret med. Genmabs partner, Johnson & Johnson, fremhævede allerede ved fremlæggelse af regnskab i januar kræftmidlet som en af de vigtigste nøgler til selskabets vækst.

Bliver Genmab købt op?

Johnson & Johnson er partner på flere af Genmabs projekter, men selv om det amerikanske selskab betaler høje royalties til Genmab, vurderer Frank Hørning Andersen, at det stadig er for tidligt at tale om et eventuelt opkøb.

»De udvikler noget i fællesskab, og godt nok kommer Johnson & Johnson til at betale nogle okay store royalties, hvis det bliver til noget. Men bliver det ikke til noget, har man ikke brugt mange milliarder på at købe et selskab,« siger aktieanalytikeren og fortsætter:

»For mig at se skal der være noget mere fra pipelinen af de projekter, de er fælles om, eller et langt større potentiale end det, vi ser i øjeblikket, før jeg tror Johnson & Johnson vil købe Genmab. Men man kan ikke afvise, at den tid kan komme,« siger han.

Genmabs topchef Jan van de Winkel.

Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker i Sydbank, vurderer ligeledes, at Genmabs værdistigning først og fremmest er drevet af den gode udvikling i Darzalex. Selv om han er enig med Frank Hørning Andersen i, at et salg af Genmab ikke ligger lige for, mener han, at Genmab har et rimeligt potentiale til at blive opkøbt – eventuelt af Johnson & Johnson.

»Vi ser ofte overtagelser af biotekselskaber – især biotekselskaber med midler, der sælger rigtigt godt. Man kan vist roligt sige, at Darzalex mod knoglemarvskræft har overgået de forventninger, der på forhånd var, og sælger rigtigt godt,« siger Søren Løntoft Hansen om kræftmidlet, der blev godkendt af de amerikanske myndigheder i november 2015.

»Der ligger et solidt fundament for videreudvikling af Genmab. Når man er børsnoteret, er man til salg hver dag, og Genmab er et interessant selskab. Det er der måske nogle medicinalselskaber, der sidder og holder øje med,« siger Søren Løntoft Hansen.

Billede

Genmab satte fredag lukkerekord i 1.377 kr. efter en stigning på 1,1 pct. Mandagens opjustering udløste en ny lukkerekord – denne gang en stigning på 1,8 pct. til slutkurs 1.402 kr.

Selskabets endelige regnskab for 2016 bliver offentliggjort 22. februar 2017.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen