Berlingske Business

GN Store Nord vinder tysk patentsag mod fraværende Oticon

Til artikel om kampen ml. de seks store producenter af høreappa
Foto:

I en patentsag på det tyske marked mellem høreapparatselskaberne GN Resound og Oticon, der er ejet af William Demant Holding, har sidstnævnte fået en dom, der blandt andet betyder erstatning og tilbagekaldelse af produkter.

Afgørelsen skal dog ses i lyset af, at Oticons advokater ved et uheld var udeblevet fra et retsmøde op til dommen, og selskabet har allerede afgivet en indsigelse.


Det oplyser GN Store Nord og William Demant Holding torsdag eftermiddag i to separate meddelelser til fondsbørsen.


Fra GN Store Nord lyder det, at delstatsretten i Düsseldorf torsdag har afsagt en såkaldt udeblivelsesdom mod Oticon Gmbh for krænkelse af GN Resounds europæiske patent på "data logging".


Dommen indeholder ifølge GN Store Nord et forbud, der gælder det tyske marked og forhindrer Oticon Gmbh i at markedsføre og sælge alle produkter, som anvender den patenterede teknologi. Blandt disse er Oticon Alta 2, Nera 2, Ponto Plus og Ponto Pro.


- Desuden har retten pålagt Oticon Gmbh at betale erstatning til GN Resound for krænkelse af patentet, tilbagekalde alle krænkende produkter fra markedet, indlevere alle krænkende produkter på lager med henblik på destruktion og betale sagsomkostninger til GN Resound, lyder det fra GN Store Nord.


I meddelelsen fra William Demant Holding fremgår det, at det var i september og oktober, at GN Resound anlagde patentkrænkelsessager mod flere William Demant-selskaber ved Landgericht Düsseldorf i Tyskland.


- Sagernes realiteter vedrører en metode, som gør det muligt for en høreapparatforhandler at se, hvordan et høreapparat har præsteret i forskellige lyttemiljøer - en metode, som, vi vurderer, i dag kun anvendes i begrænset omfang af høreapparatforhandlere, skriver William Demant Holding.

- Vi er af den overbevisning, at ingen af vores produkter krænker det pågældende patent, og at patentet derudover er
ugyldigt, da metoden er baseret på allerede kendt teknologi, hvilket inkluderer patenter ejet af William Demant, lyder det videre.


I meddelelsen fra Oticon-ejeren bliver torsdagens fravær desuden forklaret nærmere.


- På grund af en uheldig misforståelse mødte vores tyske advokater ikke op til et retsmøde den 22. oktober 2015 vedrørende en af disse sager, hvorfor sagens realiteter ikke er blevet behandlet af retten.


- Som følge heraf blev der afsagt en udeblivelsesdom mod Oticon GmbH tidligere i dag. Udeblivelsesdommen vedrører kun Oticon Gmbh og ikke andre William Demant-selskaber i og uden for Tyskland, skriver William Demant Holding.


William Demant Holding oplyser i forlængelse, at da udeblivelsesdommen udelukkende beror på en proceduremæssig fejl fra sine tyske advokaters side, og sagen således ikke er blevet realitetsbehandlet, indgav Oticon Gmbh, straks efter at dommen var blevet afsagt, indsigelse for at få sagen genoptaget.


- I henhold til tysk ret genoptages udeblivelsessager automatisk, hvis der indgives indsigelse, og vi er derfor sikre på, at sagens
realiteter vil blive behandlet af retten på et senere tidspunkt, fremgår det af William Demant Holdings meddelelse.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen