Berlingske Business

Genmab tjente næsten 200 mio. kr. i første kvartal og fastholder forventningerne

Genmabs topchef Jan van de Winkel.
Genmabs topchef Jan van de Winkel Foto:

Biotekselskabet Genmab har i årets første tre måneder tjent 199 mio. kr. mod 16 mio. kr. i samme kvartal sidste år. Ledelsen fastholder dog sine indtjeningsforventninger til hele året

Genmab havde fremgang på såvel top- som bundlinjen i første kvartal.


Driftsresultatet (EBIT) landede på 324 mio. kr. mod et overskud på 46,1 mio. kr. i samme periode sidste år.


Genmabs samlede omsætning steg til 681 mio. kr. fra 250,8 mio. kr. Endelig viste bundlinjen et plus på 198,6 mio. kr. mod et overskud på 16,1 mio. kr. i januar, februar og marts sidste år.

Omsætningen består af 310 mio. kr. i royalties fra Janssens salg af kræftmidlet Darzalex mod 211 mio. kr. i første kvartal af 2017.


Genmab modtog ingen milepælsbetalinger i kvartalet. Derudover modtog selskabet licensbetalinger på 304 mio. kr. og refusion af forsknings- og udviklingsomkostninger på 59 mio. kr.

20BUSJan-van-de-Winkel-1348.jpg


Desuden har Genmab modtaget 50 mio. kr. fra Novartis som kompensation for, at Novartis har indstillet den kommercielle markedsføring af kræftmidlet Arzerra til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi, CLL, uden for USA.


- I løbet af første kvartal af 2018 så vi regulatoriske fremskridt med Darzalex til behandling af multipel myelomatose (knoglemarvskræft, red.), fortsat fremgang i vores innovative pipeline, og vi oplevede gode fremskridt i en række programmer drevet af vores samarbejdspartnere, siger Jan van de Winkel, administrerende direktør i Genmab, i regnskabsmeddelelsen.

FASTHOLDER FORVENTNINGER

Genmab fastholder forventningerne til omsætning og driftsresultat i 2018 - herunder forventningerne til partneren Janssens salg af kræftmidlet Darzalex.


Genmab regner stadig med, at partneren Janssen vil lande et Darzalex-salg på 2,0 til 2,3 mia. dollar i 2018. Det vil give Genmab en indtægt på omkring 1750 mio. kr. Også dette estimat er uændret.

Endelig fastholder Genmab forventningerne om et driftsresultat på 1300-1500 mio. kr. og en omsætning i intervallet 2700 og 3100 mio. kr.

jeje

Forventningerne til Darzalex-milepæle er uændret 550 mio. kr.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen