Berlingske Business

Genmab fik lavere kvartalsresultat trods fremgang til Darzalex

Genmab logo PR-foto Genmab A/S
Foto:

Genmabs kræftmiddel Darzalex viste atter positive takter i andet kvartal, hvor selskabet dog måtte se såvel top- som bundlinjen vige.

Årsagen var meget store engangsbetalinger fra partneren Janssen i andet kvartal sidste år i forbindelse med, at Darzalex kunne sælges til anden- og tredjebehandling af knoglemarvskræft.

Ser man på den andel af Darzalex-salget - de såkaldte royalties - som Genmab modtager af det løbende salg af kræftmidlet, steg de til 385 mio. kr. i andet kvartal fra 243 mio. kr. i samme periode sidste år.

Driftsresultatet (EBIT) landede på 135 mio. kr. mod et overskud på 536,4 mio. kr. i samme periode sidste år.

Genmabs samlede omsætning faldt til 509,7 mio. kr. fra 773,33 mio. kr. Endelig viste bundlinjen et plus på 260,5 mio. kr. mod et overskud på 307,3 mio. kr. i april, maj og juni sidste år.

Omsætningen består af 391 mio. kr. i royalties, heraf altså langt overvejende fra Janssens salg af kræftmidlet Darzalex mod 243 mio. kr. i andet kvartal af 2017.

Genmab modtog desuden milepælsbetalinger på 40 mio. kr., licensbetalinger på 32 mio. kr. samt refusion af forsknings- og udviklingsomkostninger på 47 mio. kr.

For hele 2018 fastholder Genmab forventningerne til omsætning og driftsresultat samt partneren Janssens salg af kræftmidlet Darzalex.

Genmab regner stadig med, at partneren Janssen vil lande et Darzalex-salg på 2,0 til 2,3 mia. dollar i 2018.

Det vil give Genmab en royaltyindtægt på omkring 1750 mio. kr. Også dette estimat er uændret.

Endelig fastholder Genmab forventningerne om et driftsresultat på 1300-1500 mio. kr. og en omsætning i intervallet 2700 og 3100 mio. kr.

Forventningerne til årets betalinger i forbindelse med, at udviklingen af Darzalex når nye milepæle, er uændret 550 mio. kr.

 

 

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen