Berlingske Business

Genmab-aktie skyder i vejret efter opjustering fra partner

Genmab logo PR-foto Genmab A/S
Genmab A/S, Bredgade, Danmark. (Foto: Lars Møller) Foto:

Johnson & Johnson, der er partner til det danske biotekselskab Genmab, regner med en højere omsætning end tidligere ventet.

Genmabs kræftmiddel Darzalex omsatte for 432 mio. dollar i første kvartal - en vækst på 69 pct. fra samme periode sidste år.

Det fremgår af regnskabet fra Genmabs amerikanske partner Johnson & Johnson.

Salget er fordelt med 264 mio. dollar i USA, mens resten af verden bidrog med en omsætning på 168 mio. dollar. Til sammenligning hentede Johnson & Johnson et salg på 201 mio. dollar i USA og et salg i resten af verden på 54 mio. dollar i samme periode sidste år.

Genmab modtager procenter eller såkaldte royalties af Johnson & Johnsons salg af Darzalex, der bruges til behandling af knoglemarvskræft.

ISRAEL-CURRENCY-BITCOIN-CRYPTOCURRENCY

For hele 2018 venter Genmab, at Johnson & Johnsons salg af Darzalex lander i intervallet 2,0 til 2,3 mia. dollar.

På aktiemarkedet stiger Genmab tirsdag med 7,3 pct. til 1278,50 kr. Analytikere havde ifølge Bloomberg News estimeret en omsætning for Darzalex på 413 mio. dollar i første kvartal. Estimatet bygger dog kun på to analytikeres vurdering.

Hos Jefferies havde analytiker Peter Welford sat næsen op efter en omsætning på 435 mio. dollar, og han vurderer, det reelle salg på 432 mio. dollar sandsynligvis også er på niveau med forventningerne blandt Genmab-analytikere.

Hotel d'Angleterre

Til gengæld overstiger salget forventningerne blandt Johnson & Johnson-analytikere, hedder det i en umiddelbar kommentar fra det amerikanske børshus, der citerer et konsensusestimat på 396 mio. dollar blandt analytikere, der følger Johnson & Johnson.

»Samlet set bør første kvartal øge tilliden til estimaterne for 2018 og til Genmabs ledelses forventninger, hvilket retfærdiggør en kursstigning«, konkluderer Peter Welford videre.

Han peger på, at salget uden for USA udvikler sig stærkt, mens salget i USA med en stigning på 9,5 pct. kvartal til kvartal viser en betydelig fremgang, om end lidt lavere end Jefferies' estimat.

Genmab regner med, at dets egen omsætning vil lande i intervallet 2,7 til 3,1 mia. kr. i 2018, hvoraf royaltyindtægterne fra Darzalex vil bidrage væsentligt med i størrelsesordenen 1,75 mia. kr.

Splitbillede til kommentar om Coop

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen