Berlingske Business

Coloplast-milliardærer bag ny børsnotering

3-Niels-Peter-Louis-Hansen
Coloplast-milliardæren Niels Peter Louis-Hansen ejer på nuværende tidspunkt 29,08 procent af aktierne i ViroGates. Foto: PR. 

ViroGates, der er delvist ejet af familien bag Coloplast, vil på den mindre First North-børs inden for kort tid.

ViroGates, der er delvist ejet af familien bag Coloplast, vil på børsen og hente et provenu på op til 75 mio. kr. i en børsnotering på den mindre First North, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

29 pct. af aktierne er ejet af Niels Peter Louis-Hansen, der også er storaktionær i Coloplast.

ViroGates A/S er et medicoteknisk selskab, der udvikler og markedsfører prognostiske produkter til sundhedssektoren. Produkterne bruges blandt andet af personale på akutafdelinger til hurtigt at vurdere, om patienter skal indlægges eller hjemsendes. De anvendes også til prognosticering af hjertekarsygdomme, type 2-diabetes, cancer mv.

Årsagen til børsnoteringen er, at ViroGates vil styrke sit kapitalgrundlag for udvikle produkterne yderligere og styrke produktudvikling.

»Vi har påbegyndt vores kommercielle udrulning i Europa, og hospitaler i flere lande afprøver vores produkt i de daglige beslutningsprocesser ved indlæggelser og hjemsendelser fra akutafdelinger. Vi vil gerne øge tempoet i kommercialiseringen markant, og vores mål er at have 40 hospitaler som betalende kunder og være cash flow positive ved udgangen af 2020,« udtaler Jakob Knudsen, adm. direktør i ViroGates, i en pressemeddelelse.

Planen er at blive noteret på den mindre First North-børs. Tegningsperioden løber  fra 7. juni til 20. juni 2018. En række investorer har på forhånd givet tilsagn om at tegne aktier for 53,7 mio. kr, svarende til 72 pct. af udbuddet. Tilsagnet kommer fra skandinaviske ankerinvestorer, herunder Vækstfonden.

Det er første gang Vækstfonden er ankerinvestor ved en børsnotering på Nasdaq First North i Danmark.

»Vi er glade for at bidrage til, at ViroGates vælger First North i Danmark som strategisk grundlag for at accelerere sin kommercialisering. Der er i sagens natur risici ved at investere i en virksomhed, der står på tærsklen til gennembrud, men vi har valgt at investere i ViroGates på grund af deres kompetente ledelse og veldokumenterede produkter, som betyder, at hospitalerne sparer ressourcer, og patienterne undgår unødvendige indlæggelser,« udtaler  investeringsdirektør Rolf Kjærgaard fre Vækstfonden i meddelelsen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen