Berlingske Business

Budkrig kan være på vej om Novos opkøbsmål

Novo får grønt lys for nyt diabetes-præparat i USA
Foto:

Novo er klar til at komme med et forhøjet bud på det belgiske biotekselskab Ablynx i næste uge, skriver Bloomberg. Novo Nordisk ønsker ikke at kommentere oplysningerne over for Berlingske Business. Heller ikke det belgiske selskab ønsker at kommentere sagen.

Novo Nordisk planlægger at komme med et nyt og bedre bud på det belgiske medicinalselskab Ablynx. Buddet vil allerede komme i næste uge, skriver Bloomberg, som har talt med kilder tæt på processen.

Novo Nordisk har fået to opkøbsbud afvist i løbet af den seneste måned. Senest tilbød Novo 30,50 euro per aktie - et samlet beløb på 19 mia. kr. Efter sigende ønsker Ablynx-bestyrelsen en pris på mere end 40 euro.

19BUS20171106-115917-4BM-11.jpg

Et andet problem for Novo kan være, at der er nye aktører på vej ind i budkampen. Ifølge Bloomberg har belgierne taget kontakt til Novos rivaler Sanofi, Roche fra Schweiz og Merck for at overbevise dem om, at de også skal komme med et bud på selskabet. Hvis de gør det, kan det presse prisen op. Ingen af de tre store medicinalselskaber ønskede over for Bloomberg at kommentere, om de har interesse i Ablynx.

I øjeblikket handles Ablynx-aktien i 37,50 euro, efter den er steget mere end 70 procent siden Novo offentliggjorde deres tilbud.

Den danske medicinalkoncerns store sult efter det belgiske biotekselskab skyldes, at Ablynx er undervejs med et middel – med navnet caplacizumab – mod en sjælden blødersygdom, som ville lune godt i Novos eksisterende bløderforretning. Novos guldrandede bløderforretning er kommet under voldsomt pres, da den schweiziske konkurrent Roche i slutningen af 2017 i USA fik godkendt et middel, der har potentiale til at vende op og ned på markedet for blødermedicin.

11BUSBo-Jesper3-091948.jpg

Allerede i foråret 2016 erkendte Jesper Brandgaard, finansdirektør i Novo Nordisk, over for Berlingske Business, at Novo risikerede at få skåret flere milliarder kroner af omsætningen i sin bløderforretning, hvis Roche fik sit middel på markedet. Og det er altså sket nu.

Novo Nordisk oplyser til Berlingske Business, at det danske medicinalselskab ikke ønsker at kommentere sagen. Samme melding kommer fra Ablynx' danske bestyrelsesformand Bo Jesper Hansen, der oplyser, at han helt generelt »vil afholde sig fra at kommentere på rygter«.

09BUSPix2-Lars-Fruergaard-J.jpg

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen