Berlingske Business

Bavarian afslutter svært år i plus med udsigt til stort minus

Bavarian Nordic scorer vaccine-aftale til 900 mio. i USA
Bavarian kom ud af 2017 med en omsætning på 1370 mio. kr. mod 1007 mio. kr. året før. Driftsresultatet, EBIT, landede på 353 mio. kr. mod 33 mio. kr. sidste år og var dermed på linje med ledelsens prognose om et resultat på 350 mio. kr. Foto:

Bavarian Nordic kom ud af 2017 med et driftsresultat og et kapitalberedskab meget tæt op ad sin egen prognose. Året bød på en stor skuffelse, da fase 3-studiet med lægemiddelkandidaten Prostvac blev stoppet før tid, fordi lægemiddelkandidaten ikke havde den forventede effekt.

»2017 vil sikkert mest blive husket for det fejlslagne resultat for Prostvac, der ikke kunne vise en forbedret overlevelse for patienter med prostatakræft. Vi har dog opbygget en robust virksomhed med flere værdiskabende projekter, der har bidraget til et solidt fremskridt over året,« siger Paul Chaplin, der er administrerende direktør i Bavarian Nordic ifølge regnskabet.

Bavarian kom ud af 2017 med en omsætning på 1370 mio. kr. mod 1007 mio. kr. året før. Driftsresultatet, EBIT, landede på 353 mio. kr. mod 33 mio. kr. sidste år og var dermed på linje med ledelsens prognose om et resultat på 350 mio. kr.

På bundlinjen tjente Bavarian 181 mio. kr. mod 31 mio. kr. i 2016.

I 2018 venter Bavarian en omsætning på 500 mio. kr. samt et negativt resultat af primær drift (EBIT) på 385 mio. kr. Koncernens kapitalberedskab ventes desuden at lande på 1850 mio. kr. ved årets udgang mod 2604 mio. kr. ved udgangen af 2017.

bavarian

Selskabet fik sidste år en væsentlig kontrakt fra den amerikanske regering på frysetørret koppevaccine, men en stor bid af indtjeningen kommer først senere.

»Vaccinen vedbliver at være en vigtig kilde til indtjening for os, men den fulde værdi af kontrakten vil vi først kunne realisere, når leverancerne starter, hvilket vil ske, når vores planlagte fyldelinje er opført og valideret, forventeligt i 2021.«

»I mellemtiden vil vi fortsætte med at investere væsentligt i vores pipeline med henblik på at sikre fremskridt i vores prioriterede projekter, såsom CV301 og vores RSV vaccine«, siger Paul Chaplin ifølge regnskabet.

12BUSMireia-Gomez-Angelsats.jpg

Forventningerne til omsætningen i 2018 er fordelt med 350 mio. kr. på Imvamune-forretningen, herunder produktion og oplagring af bulkvacciner samt leverancer til Canada. Desuden ventes yderligere omsætning på 150 mio. kr. fra igangværende forsknings- og udviklingskontrakter.

Forsknings- og udviklingsomkostningerne ventes at udgøre 510 mio. kr. i år. Heraf vil 110 mio. kr. blive udgiftsført som produktionsomkostninger.

 

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen