Berlingske Business

Arzerra-flytning skaber stort driftsoverskud for Genmab

Genmabs topchef Jan van de Winkel.
Foto:

Bevægelser på valutamarkedet samt flytning af midlet Arzerra skabte pænt driftsoverskud hos Genmab.

Trods en stor tilbagegang i omsætningen i første kvartal løftede biotekselskabet Genmab sin drift og bundlinje ganske markant - primært som følge af flytningen af Arzerra (Ofatumumab) fra Glaxosmithkline (GSK) til schweiziske Novartis. Derudover var bundlinjen trukket op af bevægelser på valutamarkedet.

Genmab omsatte for 106,8 mio. kr. i første kvartal mod 247,1 mio. kr. i den tilsvarende periode af sidste år. Det blev spist op af samlede omkostninger på 110,1 mio. kr. mod 150,7 mio. kr. i første kvartal sidste år, men alligevel landede driftsresultatet (EBIT) på et plus på 172,9 mio. kr. mod mere beskedne 96,4 mio. kr. i første kvartal 2014.

Det gjorde det, fordi Genmab - efter GSK's salg af sine onkologi-aktiviteter, herunder Arzerra, til Novartis - ikke længere står til at skulle betale flere udviklingsomkostninger til midlet, og det trak resultaterne i første kvartal op.

- Flytningen af Ofatumumab-samarbejdet fra GSK til Novartis trådte i kraft i marts 2015. Det resulterer i, at Genmab ikke har nogen Ofatumumab-udviklingsomkostninger i 2015 og fremad og intet krav om at betale sin udskudte finansiering på samlet 176 mio. kr. I løbet af første kvartal blev den udskudte finansiering tilbagetrukket, og en tilsvarende gevinst blev krediteret som "øvrige indtægter" i vores resultatopgørelse, skriver Genmab i regnskabet.

På bundlinjen realiserede selskabet et nettooverskud på 217,3 mio. kr. i første kvartal mod et plus på 98,5 mio. kr. i samme periode et år tidligere. Den yderligere fremgang på bundlinjen kan tilskrives favorable bevægelser på valutamarkedet.

- Hoveddriveren for forskydningen mellem de to perioder var valutabevægelser, der påvirkede vores dollar og pund-porteføljer positivt, skriver Genmab i regnskabet.

For hele 2015 fastholdes forventningen om en omsætning på 650-725 mio. kr., driftsomkostninger på 600-650 mio. kr. samt et driftsoverskud på 200-275 mio. kr. Likviditeten ventes fortsat at udgøre 2,6-2,7 mia. kr. ultimo 2015.

Regnskabstal for første kvartal 2015 fra Genmab:

#

Mio. kr. Q1 2015 Q1 2014

-----------------------------

Omsætning 106,8 247,1

EBIT 172,9 96,4

Nettoresultat 217,3 98,5

-----------------------------

#

Forventninger til 2015:

#

Mio. kr. Ved Q1 2015 Før Q1 2015

--------------------------------------

Omsætning 650-725 650-725

Driftsresultat 200-275 200-275

--------------------------------------

#

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen