Berlingske Business

Analytikerne udsætter Lundbecks væksthåb til 2016

pix_lundbeck_business
Foto:

Tiltroen til, at Lundbecks ledelse formår at indfri sine drømme om vækst fra og med 2015, ligger på et meget lille sted blandt aktieanalytikere.

 Tværtimod må Lundbecks aktionærer forberede sig på et ekstra år med faldende toplinje, da tabt salg i forbindelse med patentudløb på de bedst sælgende lægemidler ikke vil blive erstattet hurtigt nok af salget af Lundbecks nye lægemidler. Først i 2016, efter fire års fald i omsætningen, er der igen udsigt til fremgang.

Det viser analytikerestimater for perioden 2012 til 2016 indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans. Estimaterne er indsamlet, efter Lundbeck den 19. december skar en stor bid af forventningerne til 2013 og 2014.

- Lundbeck har bragt sig lidt i en knibe ved at komme med nedjusterede forventninger til 2013 og 2014 samtidig med, at man er meget lukket i sine udmeldinger til 2015. Det betyder, at der er sået tvivl om, hvor omsætnings- og indtjeningsniveauet vil ligge, og det er måske også noget af baggrunden for den negative kursreaktion, vi så efter nedjusteringen. Usikkerheden drejer sig ikke bare om 2013 og 2014, men handler også om 2015, siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

På telekonferencen, der fulgte nedjusteringen i december, kredsede flere af analytikernes spørgsmål sig netop om udsigterne fra 2015, og hvorledes og hvor meget Lundbeck forestiller sig at skulle erstatte i tabt omsætning fra antidepressivet Cipralex og Alzheimers-midlet Ebixa, når midlerne går af patent. Topchef Ulf Wiinberg og finansdirektør Anders Gøtzsche vægrede sig ved, at kaste lys over deres forventninger til salgsudviklingen.

- Vi må se flere data, før vi går i detaljer med 2015 og 2016. Vi tror, at vi er i en position, hvor vi kan levere vækst. Vil den materialisere sig? Det er noget, vi må bevise i årene, der kommer, forklarede Anders Götzsche blandt andet.

SME-målingen dumper på forhånd Lundbeck. Analytikerne venter et fald i omsætningen til 13.815 mio. kr. endda samtidig med, at salgsestimatet for 2014 ligger en bid under Lundbecks forventninger om et salg på ca. 14 mia. kr. For 2014 spår analytikerne kun en omsætning på 13.840 mio. kr.

Til gengæld tror aktiemarkedet, at ledelsen når i mål med sine nedjusterede indtjeningsforventninger om et driftsresultatet på 1,6 til 2,1 mia. kr. i 2013 faldende til intervallet 0,5 til 1,0 mia. kr. i 2014. Og fra og med 2015 venter analytikerne igen indtjeningsvækst, om end ikke til samme niveau som i 2012.

Lundbeck betegner da også selv 2014 som sit store investeringsår, hvor der blandt andet skal bruges penge på lanceringen af antidepressivet Brintillix og skizofrenimidlet Abilify. På udviklingsområdet vil Lundbeck desuden bruge milllioner af kroner på, at gennemføre dyre studier af lægemiddelkandidaten Lu AE58054 til behandling af Alzheimers sygdom. Studiet vil koste over 1 mia. kr. fordelt over perioden 2013-15.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen