Berlingske Business

Ambu opjusterer forventningerne

Ambu
CEO Lars Marcher fra AMBU, Foto:

Ambu opjustere forventningerne til 2015/16. Selskabet venter nu en organisk vækst i niveauet 9 pct. og en EBIT-margin opgjort i i niveauet 16-17 pct.

Ambu leverede flot vækst og pyntede regnskabet for tredje kvartal med en opjustering.

Omsætningen i kvartalet blev 517 mio. kr., hvilket svarer til en vækst på 9 pct. i lokal valuta og 7 pct. i danske kroner.

På forretningsområder er væksten i lokal valuta fordelt med 18 pct. vækst i Anaesthesia og et fald på 2 pct. i Patient Monitoring & Diagnostics.

Geografisk bidrog Europa med en vækst på 12 pct. og Nordamerika med 9 pct. Væksten i resten af verden blev 2 pct., og væksten i Asien og Oceanien betegnes som fornuftig med en stigning på 9 pct., mens såvel Latinamerika som Mellemøsten fortsat er vanskelige markeder som følge af de økonomiske konjunkturer.

Bruttomarginen blev 53,2 pct. mod 48,1 pct. svarende til en forbedring på 5,1 pct.-point.

»Den øgede margin skyldes en kombination af et mere profitabelt produktmiks og lavere produktionsomkostninger«, forklarer selskabet i regnskabet.

Driftsoverskuddet, EBIT, landede på 94 mio. kr. mod 56 mio. kr. i samme kvartal sidste år, og EBIT-marginen er opgjort til 18,2 pct. mod 11,6 pct. I de første tre kvartal er EBIT-marginen steget til 14,9 pct. fra 8,8 pct.

Ambu

Forventinger løftes

Forventningerne til til hele regnskabsåret 2015/16 opjusteres.

Selskabet venter nu en organisk vækst i niveauet 9 pct. i lokal valuta og en EBIT-margin opgjort i danske kroner i niveauet 16-17 pct. Selskabet venter desuden frie pengestrømme i niveauet 275 mio. kr. og en netto rentebærende gæld på 2,1 gange driftsresultatet (EBITDA).

»Med hensyn til kapitalstrukturen forventes en netto-rentebærende-gæld i niveauet 2,1 gange EBITDA mod hidtil 2,0. Det forudsættes her, at både købet af ETView Medical Ltd. og det i dag offentliggjorte aktietilbagekøbsprogram er fuldt gennemført ved udgangen af indeværende regnskabsår«, skriver Ambu i regnskabet.

ambu

Der er igangsat et aktietilbagekøbsprogram på 78 mio. kr. i forbindelse med regnskabet.

Tidligere lød forventningen på en organiske vækst på 8-9 pct., en EBIT-margin på 15-16 pct. og en netto-rentebærende-gæld i niveauet i 2,0 gange EBITDA. Forventningen til de frie pengestrømme lød før regnskabet for tredje kvartal på 150-175 mio. kr.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen