Berlingske Business

Ambu når langsigtet mål et år før - væksten ses fortsætte

Ambu
Arkivfoto. I det netop afsluttede regnskabsår passerede Ambu sit langsigtede mål om en omsætning på 2 mia. kr. og ramte med en EBIT-margin på 17,1 pct. inden for det interval på 17-18 pct., som selskabet i 2013 kommunikerede skulle nås i næste regnskabsår. Foto:

Ambu leverede fremgang i fjerde kvartal af 2015/16, hvor omsætningen steg med 9 pct. i både lokal valuta og danske kr. De langsigtede finansielle mål er indfriet et år før tid, og ledelsen spiller ud med nye mål om fortsat høj vækst og forbedringer af overskudsgraden.

I det netop afsluttede regnskabsår passerede Ambu sit langsigtede mål om en omsætning på 2 mia. kr. og ramte med en EBIT-margin på 17,1 pct. inden for det interval på 17-18 pct., som selskabet i 2013 kommunikerede skulle nås i næste regnskabsår.

- Siden 2013 har Ambu i gennemsnit haft en organisk vækst på 8-9 pct..Frem mod 2020 er det vores målsætning som minimum at fastholde Ambu som et selskab med en høj et-cifret organisk vækstrate, hedder det i årsregnskabet for 2015/16.

Ambu

Ambu sætter desuden et nyt 2020-mål om som minumum at øge EBIT-marginen med mere end 5 pct.point, hvilket skete i perioden 2012/13 og frem til 2015/16.

I fjerde kvartal leverede Ambu en omsætning på 572 mio. kr. mod 536 mio. kr. i samme periode sidste år. Heraf stod forretningsområdet Anaesthesia for en omsætning på 349 mio. kr., hvilket var 9 pct. mere end i samme periode sidste år. Forretningsområdet PMD, der blandt andet indeholder elektrodeforretningen, voksede med 5 pct.

Fremgangen i forretningsområdet Anaesthesia, der sælger produkter til hospitalernes operationsstuer, skyldtes især, at salget af Ascope, som narkoselæger bruger til at orientere sig i patienternes luftveje inden bedøvelse, gik hastigt frem.

ambu

- Væksten i Anaesthesia er drevet af fremgangen i salget af videoskoper og især Ascope, og der blev i 2015/16 i alt solgt 200.000 styk mod knap 100.000 styk i 2014/15 svarende til en vækst på 100 pct., skriver Ambu.

Ambus driftsresultat EBIT steg til 131 mio. kr. i fjerde kvartal fra 117 mio. kr., mens bundlinjen voksede til 92 mio. kr. fra 66 mio. kr.

For 2016/17 venter Ambu en organisk vækst i niveauet 8-10 pct. EBIT-marginen før særlige poster ventes forbedret til niveauet 18 pct.

,,

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen