Berlingske Business

Sådan ser økonomien i TV 2 News ud

TV 2s største satsning - nyhedskanalen TV 2 News - giver et dundrende underskud på 100 millioner kroner i år. Men efter tre år skal det røde minus vendes til plus.

Minus 100 millioner kroner i år. Næste år stiger omkostningerne til 130 mio. kroner. Men en indtjening fra reklamer og abonnementer på 150 mio. kroner giver et samlet overskud på 20 mio. kroner i 2007. Sådan ser regnestykket for TV 2 News ud det andet år af kanalens levetid

Et blik længere ud i horisonten viser, at overskuddet vil stige stødt med lidt over 10 mio. kr. om året, hvis forventningen om, at kanalens omsætning stiger mindst 10 pct. årligt holder. Og på den måde er forretningen akkumuleret nul i 2010, når en omkostningsstigning på tre procent om året medregnes.

I 2011 vil overskuddet derfor som minimum ligge på omkring 66 mio. kroner, ifølge TV 2s økonomiske målsætninger for kanalen. Men målsætningerne skal tages med forbehold, understreger TV 2s økonomidirektør Anders Kronborg.

Stor usikkerhed

"Det er en "alt andet lige-betragtning". Vi har ikke distributionsaftaler, der rækker så langt frem," siger Anders Kronborg og understreger, at der derfor er stor usikkerhed forbundet med beregningerne.

"Vi kender heller ikke udgifterne i fx 2009. Det kan vise sig, at hovedkanalen køber flere ting fra nyhedskanalen, eller at vi laver aftaler med regionerne, der gør, at det bliver enten billigere eller dyrere. Der er meget usikkerhed i fremtiden."

Indtægterne

Reklameindtægterne i TV 2 News skal komme fra fem store annoncører, der alle betaler fem mio. kroner i 2007. Aftalerne med FIH og Siemens er på plads, og Anders Kronborg forventer, at de resterende tre falder på plads i starten af det nye år.

I alt forventer TV 2 News derfor 25 mio. kroner i reklameindtægter i 2007 - et beløb som skal genforhandles i 2008 og som sandsynligvis forøges ifølge økonomidirektøren.

Resten af indtægterne kommer fra abonnementer via TDC Kabel TV, StofaNet og Viasat. I 2007 ligger indtægterne herfra på omkring 125 mio. kroner, men hvad TV 2 News helt konkret forventer af abonnementsindtægter indtægter herefter vil økonomidirektøren ikke oplyse:

Hvad skal aftalerne som minimum indbringe i 2008 og 2009?

"Som et statsligt aktieselskab skal vi opføre os som et børsnoteret selskab. Der er grænser for, hvad vi kan oplyse," siger Anders Kronborg og peger på, at omsætningen som minimum skal vokse med ti pct. om året, og at TV 2 News skal nå ud til minimum 60 pct. de husstande, der har adgang til kanalen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen