Berlingske Business

Økonomisk øretæve til Aller

Pics-Aller
Overskrift
Aller-koncernen kommer ud af 2014 med et dundrende underskud. Foto:
 

Den omtalte Se og Hør-sag har tilsyneladende ramt Aller Holdings hårdt. Koncernen kommer ud af 2014 med et dundrende underskud på 60 millioner kroner. Forventningerne var et overskud på over 100 millioner kroner.

En kaotisk Se og Hør-sag, der fik stor mediebevågenhed i løbet af 2014, har efter alt at dømme klædt Aller Holdings økonomisk af til skindet.

I sit årsregnskab for 2014, som Aller-koncernen fremlagde torsdag, må koncernen sluge et primært driftsresultat, der er negativt med 60 millioner kroner. Et fald på 180 millioner kroner siden året før.

Pics-Aller

Driftsresultatet ligger markant under de udmeldte forventninger, som var et positivt resultat på mellem 100 og 125 millioner kroner. I Aller-lejren er det tydeligt, at utilfredsheden med resultatet er stort:

»Koncernen har haft et udfordrende år med vanskelige markedsforhold og fortsat meget kraftige fald i oplagene for både ugeblade og magasiner samt et væsentligt reduceret annoncesalg. Koncernen har derudover i efteråret 2014 besluttet at afvikle den norske trykkerivirksomhed. Det opnåede driftsresultat for 2013/2014 er ikke tilfredsstillende,« lyder det i en pressemeddelelse.

Driftsresultatet til trods, er koncernomsætningen steget med 375 millioner kroner til 4.558 millioner kroner. Årets resultat efter skat og minoritetsinteresser udgør et overskud på 59 millioner kroner mod 159 millioner kroner sidste år.

Aller

Det samlede fald på ugebladsmarkedet dækker som i de foregående år over fortsat store udsving fra marked til marked og fra blad til blad. Det totale ugebladsmarked er gennemsnitligt faldet med knapt 8 procent i Norden

Væsentligste akkvisitioner i året er køb af 95 procent af Euro Travel ApS (Kulturrejser), de resterende 50 procent af Scandinavian Online AS og 100 procent af Make Your Mark. Endvidere har koncernen erhvervet tre magasiner i Finland.

Aller Media A/S, det danske datterselskab under Aller Holding A/S, som også har omfattende aktiviteter i Norge, Sverige og Finland, offentliggjorde også torsdag sit årsregnskabet for 2013/2014. Det danske selskab kommer ud af det seneste regnskabsår med en nettoomsætning på 1,2 milliarder kroner, som er en stigning på 16 procent i forhold til sidste års nettoomsætning. Samtidig nåede datterselskabet et driftsresultat på minus 3,7 millioner kroner og et resultat før skat på minus 7,9 millioner kroner.

 

I maj 2014 blev datterselskabet Aller Media A/S i sin egenskab af at være juridisk ejer og udgiver af ugebladet Se og Hør sigtet i den nævnte Se og Hør-sag. Aller Media A/S fik både revisorer og advokater til at undersøge sagen, der efterfølgende medførte afskedigelse af en række ledende medarbejdere samt indføring af en lang række skærpede regler og kontroller såvel i Aller Media A/S som i den øvrige del af koncernen i Norden.

Aller Media A/S samarbejder med involverede myndigheder om sagens opklaring, som fortsætter i 2015.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen