Berlingske Business

Lisbeth Knudsen forlader Berlingske Media

lis
Lisbeth Knudsen. Foto:

Bestyrelsen i Berlingske Media meddeler i dag, at selskabets administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør for Berlingske gennem de seneste otte år, Lisbeth Knudsen, træder tilbage.

Den nye ejer af Berlingske Media, De Persgroep (DPG), ønsker at udvikle virksomheden under en ny ledelse, og udtrykker samtidig anerkendelse af den store rolle, som Lisbeth Knudsen har spillet i den positive udvikling i Berlingske Media under hendes embedstid. Parterne har aftalt, at Lisbeth Knudsen fratræder med virkning fra 1. oktober.

Bestyrelsen har som konstitueret adm. direktør udpeget medlem af koncernledelsen og direktør for produktion, distribution og bladsalg, Bjarne Werner Munck, og indleder samtidig processen med at søge efter en permanent CEO. Til ansvarshavende chefredaktør for Berlingske har bestyrelsen udpeget Tom Jensen, der allerede i dag er medlem af Berlingskes chefredaktion og har været det siden 2007.

27BBMthillo4.jpg


Christian Van Thillo, administrerende direktør for De Persgroep siger:

»Der er ingen tvivl om, at Lisbeth er en meget engageret administrerende direktør, der har været medvirkende til den vellykkede transformation af virksomheden. Men vi er begge enige om, at DPG er en meget anderledes aktionær end det tidligere ejerskab, og at dette har store konsekvenser for både strategiske og operationelle beslutningsprocesser i virksomheden. Vi kom til den konklusion, at vi ikke var i fuld overensstemmelse om den fremtidige strategi og drift af selskabet og besluttede derfor, at det var bedst for alle interessenter at skilles på en god måde. Vi ønsker Lisbeth alt godt i hendes fremtidige karriere.«

pix-thillo

Lisbeth Knudsen siger:

»Enhver med et job som administrerende direktør ved, at man kun har sådan et job til låns i en vis periode. I mit tilfælde har det nu været godt otte år i førersædet af Berlingske Media. Man ved også, at et frugtbart samarbejde mellem ejeren, bestyrelsen og den administrerende direktør kræver enighed om den grundlæggende strategi, målsætningerne og virksomhedskulturen. Hvis det ikke er på plads, så er det altid ejerens privilegium at sætte holdet.«

Hun ønsker at sende en varm tak til medarbejderne i Berlingske Media for et dybt engageret og stærkt samarbejde:

»Jeg blev bedt om at lede Berlingske Media og Berlingske i en yderst turbulent periode, hvor jeg sammen med en dedikeret og kompetent gruppe af chefer og medarbejdere, har formået at vende et katastrofalt stort underskud til en rentabel og en gældfri virksomhed, og samtidig omdanne virksomheden fra en overvejende print fokuseret virksomhed til et multimedie selskab. Jeg er overordentlig stolt af det, vi har opnået sammen, og af kvaliteten af det, vi tilbyder vores publikum i dag. Jeg vil gerne sige en varm tak til alle chefer og medarbejdere for at have været med mig på en krævende og fantastiske rejse til en forhåbentlig god fremtid. Jeg har forpligtet mig selv til altid være på udkig efter ny, spændende læring og nye udfordringer og vil forhåbentlig være i stand til at bruge de mange års erfaring med digital transformation og fra de mange virksomheds- og organisatoriske bestyrelser, jeg har arbejdet med, til nye opgaver både i og uden for mediebranchen i fremtiden. Og jeg kommer aldrig til at opgive min interesse i at udvikle unik journalistik og interessante medier.«

pix


Bestyrelsesformand for Berlingske Media, Kim Graven-Nielsen, siger:

»Berlingske Media er et vigtigt mediehus i vort samfund og jeg vil gerne takke Lisbeth, chefgruppen og medarbejderne for at have holdt fanen højt og stolt gennem de sidste mange år. Når en virksomhed får nye ejere og starter en dialog om fremtiden, ser vi sommetider et skift i strategien med følgende skift i topledelsen. Det er hverken udtryk for, at den hidtidige kurs har været god eller dårlig, men oftest et spørgsmål om stil og fokus. Vi ser fremad og har store ambitioner for Berlingske Media, således at virksomheden bevarer og udbygger sin plads i det danske mediebillede. Jeg vil gerne ønske Lisbeth al mulig held og lykke i fremtiden.«

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen