Berlingske Business

Kan video blive et Facebook-hit?

pix-zuckerberg
Facebooks topchef Mark Zuckerberg barsler angiveligt med video-annoncering på sit site. Foto:

Verdens største sociale netværk, Facebook, er angiveligt på nippet til at lancere et video-annonceformat. Hvorfor gør Facebook det, og er det i det hele taget en god idé? Social media-ekspert tvivler.

Som beskrevet forleden, så er Facebook angiveligt på nippet til at lancere video-annoncer på verdens største sociale netværk. Men er det andet end løse rygter?

Det har Markedsføring.dk spurgt social media-eksperten Jan Christiansen, tidligere landechef for Facebook i Danmark og nytiltrådt managing partner i Pretty Social, om.

Tror du på, at der kommer videoannoncer på Facebook?

»Ja, bestemt. I februar sagde Facebooks CMO, at så snart Facebook har et pålideligt videoformat, så ville de lancere det,« siger Jan Christiansen.

Hvorfor vil Facebook satse på video?

»De gør det naturligvis for at kunne stjæle flere annoncekroner fra TV, som stadig kører med nogle skyhøje TRP-priser sammenlignet med kontaktprisen online,« siger Jan Christiansen.

Det er jo til at forstå fra et annoncør-synspunkt?

»Ja, absolut. Dels fordi man med Facebook kan opnå en kritisk masse af modtagere, og det kan på sigt blive en kraftig konkurrent til tv-annoncering. Dels pga. det enorme reach, men også pga. de segmenteringsmuligheder, man generelt har med Facebook-annoncering,« siger Jan Christiansen.

Derudover fremhæver han, at annoncørerne slipper for at bruge mere eller mindre tvivlsomme video-annoncetjenester. Ligeledes tager man videnskaben ud af video-seeding, som ifølge Jan Christiansen dybest set blot handler om at lagre, distribuere og annoncere et firmas videoer.

»Derudover må man specielt i starten forvente en øget brugeropmærksomhed omkring video-formatet sammenlignet med de mere statiske annonceformater, som vi er vant til som brugere. Det kan også øge engagementet om det indhold, der allerede ligger på Facebook, da videoerne kan virke som teasere,« siger han.

Det lyder jo fornemt, men set fra et bruger-synspunkt er det vel mindre rosenrødt?

»Ja, uden tvivl. Det virker som et ganske stort tilbageskridt, at man nu vil forsøge sig med at annonceformat, som udvisker forskellene mellem Facebook og almindelig online-annoncering,« siger Jan Christiansen.

Han mener, at Facebook – alt afhængig af den endelige udformning af formatet, naturligvis – risikerer at skabe langt mere påtrængende annoncer, end brugerne er vant til.

»Facebook risikerer at bevæge sig fra native- til intrusive- annonceformater, hvilket i den grad vil blive en irritationsfaktor for brugerne,« siger han og understreger, at der sagtens kan laves endog meget native og content berigende video-annoncer.

Han mener, at Facebook står i et klassisk dilemma: Skal Facebook »please« brugerne eller annoncørerne? Det lykkedes jo meget sjældent at gøre begge parter tilfredse samtidig.

»Videoannonce-formatet kan ses som en besked fra diverse Facebook-investorer om, at man gerne ser højere indtjening. Uanset om det giver en dårligere brugeroplevelse,« siger han.

Og hvor elegant tror du, at Facebook løser dilemmaet?

»Det afhænger meget af, hvor mange restriktioner der bliver sat på dette format i forhold til max frekvens, max antal video-annoncører pr. bruger pr. dag og den slags, men det skal blive interessant at følge denne kamp om, hvorvidt det er annoncører eller brugere, der har højeste prioritet på Facebook,» slutter Jan Christiansen.

Er du enig? Deltag i debatten på Markedsføring.dk.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen