Berlingske Business

Journaliststuderende tvinges til net-journalistik

Journaliststuderende tvinges til net-journalistik - 1
Nettet får stadig større betydning for arbejdet som journalist. Det er vinderne af årets Cavling-pris et godt eksempel på. Ved hjælp af brugeraktivering på Berlingske.dk, fik de tre Berlingske-journalister Jesper Woldenhof, Morten Crone og Morten Frich fat i danskere, som var blevet ofre for politisvigt i forbindelse med politireformen. Nu vil Journalisthøjskolen tvinge de studerende til at lære at arbejde journalistisk med nettet. Foto:

Fra februar vil Journalisthøjskolen i Århus tvinge de studerende til at lære onlinejournalistik. "Alt andet ville være useriøst," siger ekspert.

Det er ikke til at komme udenom.

Avisernes annonceindtægter og læsertal falder, mens væksten på nettet bare fortsætter.

Mediebilledet har ændret sig markant i de senere år, og derfor har Journalisthøjskolen fra februar gjort det obligatorisk for alle studerende at skulle gennemføre et online-forløb, hvor de skal lære de vigtigste IT-kompetencer. Det gælder blandt andet at kunne skrive i et online-skriveprogram og at kunne lægge lydfiler og tv-klip på nettet.

"Sådan er medievirkeligheden bare i dag. Alt andet ville være useriøst," siger lektor Kristian Strøberg, der siden 2007 har stået i spidsen for Journalisthøjskolens satsning på nye medier.

Ikke et tilbud
De nye studerende på første del af uddannelsen har allerede fra august 2008 været i gang med online-forløb, mens de studerende, der skal starte på anden del efter praktikperioden, skal gennemføre forløbet fra februar.

På høje tid, vil nogen nok mene, selvom det tidligere har været muligt at vælge onlinejournalistik i mediespecialet på 7. semester, hvor der var 22-24 pladser.

På journalistuddannelsen på Syddansk Universitet i Odense har det i længere tid været obligatorisk at skulle igennem et onlineforløb, som er integreret i TV- og radioundervisningen, hvor man skal versionere og videreudvikle historierne til nettet.

Det er i forbindelse med en større reform på journalistuddannelsen, at Journalisthøjskolen nu lancerer et såkaldt IT-curriculum for journalister.

"Der er ikke tale om et tilbud til de studerende. IT-forståelse er en helt grundlæggende journalistisk kompetence, og i 2009 er det ganske enkelt utænkeligt, at en nyuddannet journalist ikke kan arbejde på nettet" siger Kristian Strøbech.

Journalisthøjskolen inviterer til åben dialog om det nye IT-curriculum, som du kan se her.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen