Berlingske Business

Helsingør Dagblad lukker trykkeriet

Hårde tider i avisbranchen og dermed langt færre trykopgaver har ramt trykkeribranchen i Danmark meget hårdt.

Talrige trykkerier er allerede lukket, og nu ser det ud til, at også Helsingør Dagblad A/S vil nedlægge sit trykkeri og sige farvel til cirka 45 ansatte. Helsingør Dagblad A/S's aviser Helsingør Dagblad og Lokalavisen Nordsjælland vil dog vel at mærke fortsætte med at udkomme helt som i dag. Det skriver Helsingør Dagblad.

"Det er den alvorlige situation på trykkerimarkedet, som gør, at vi beklageligvis må tage dette skridt i forhold til trykkeriet," siger Helsingør Dagblad A/S-direktør Lars Nymann.

I en selskabsmeddelelse udsendt i går forklares det, at virksomheden forventer at nedlægge trykaktiviteterne i Helsingør:

»På baggrund af betydelig overkapacitet på trykkerimarkedet, som vanskeliggør en rentabel drift og det forhold, at selskabet indenfor få år ville skulle foretage meget store investeringer i driften, meddeles det samtidig, at Helsingør Dagblad A/S forventer at nedlægge sine trykaktiviteter. Tilbageværende aktiviteter i Helsingør Dagblad A/S er herefter dagbladet Helsingør Dagblad og ugeavisen Nordsjælland.«

Læserne bliver ikke berørt
Direktør Lars Nymann understreger, at de mange læsere af aviserne Helsingør Dagblad og Lokalavisen Nordsjælland ikke vil blive berørt af, at trykkeriet i avis-bygningen ved hjørnet af Kongevejen og Klostermosevej ser ud til at blive nedlagt. Samme budskab kommer fra Helsingør Dagblads redaktør Klaus Dalgas.

"Det er trist og ærgerligt, at trykkeriet nu tilsyneladende må lukke. Men det er vigtigt i den situation at pointere, at det ikke vil påvirke den fortsatte udgivelse af Helsingør Dagblad. Vi vil stadig komme på gaden hver dag med de lokale nyheder," siger Klaus Dalgas.

Helsingørs borgmester Per Tærsbøl ærgrer sig ligeledes. Den konservative politiker fokuserer dog på, at avisen ikke forsvinder.

"Det er rigtig kedeligt hver gang, der forsvinder lokale arbejdspladser. Og de afskedigelser, der kan komme i Helsingør Dagblad A/S's trykkeri, ærgrer mig virkelig. Men samtidigt må jeg så glæde mig over, at Helsingør Dagblad ikke forsvinder. Det er en god avis, vi ikke kan undvære. Jeg kan blive meget irriteret over avisen, når den render i haserne på os, men den er helt nødvendig for, at vi opretholder den demokratiske diskussion i Helsingør kommune," siger Per Tærsbøl.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen