Berlingske Business

EU-Kommissionen kulegraver TV 2-hjælp

EU-Kommissionen kulegraver TV 2-hjælp - 1
Foto:

EU-Kommissionen iværksætter nu en dybdeborende undersøgelser af statsstøtten til TV 2 og ødelægger dermed Kulturministeriet og TV 2s forhåbninger om en hurtig afklaring på fremtiden. (Opdateret)

Det meddeler konkurrencekommissær Neelie Kroes i en pressemeddelelse. Kommissionen vil undersøge, om den redningsplan, som et bredt politisk flertal vedtog i januar, er i overensstemmelse med EU-reglerne. Dermed kan der gå op til 18 måneder, før TV 2 får en afklaring på, om man kan tage brugerbetaling for sin hovedkanal.

Redningsplanen betyder blandt andet, at TV 2 fra 2012 kan opkræve brugerbetaling på sin hovedkanal, ligesom man allerede for et år siden fik stillet et større statslån til rådighed. Siden i vinter har EU-Kommissionen skullet tage stilling til redningsplanen og indhentede for nylig yderligere informationer fra Kulturministeriet om den konkrete plan.

Hvor man i både ministeriet og på TV 2 håber på en hurtig godkendelse af planen, ser det nu ud til at trække ud.

”Vi havde selvfølgelig hellere set en godkendelse, så vi fik permanent klarhed over TV 2s situation. Men vi tager til efterretning, at Kommissionen vurderer, at der er tale om så kompleks og principiel en sag, at man har behov for at køre en større undersøgelser, hvor man også inddrager andre parters syn på sagen,” siger Jesper Hermansen, afdelingschef i Kulturministeriet til Business.dk.

EU-Kommissionen har i princippet 18 måneder til at træffe en afgørelse.

”Det her betyder selvfølgelig, at der kommer til at gå væsentligt længere tid. Alene høringerne kan tage flere måneder. Så et halvt til et helt år skal der nok gå,” siger Jesper Hemansen, men afviser, at det umiddelbart får konsekvenser for TV 2.

”Brugerbetalingen skal jo først træde i kraft i 2012, og TV 2 kan fortsat gøre brug af de kreditfaciliteter, de har fået stillet til rådighed. Så det betyder ikke akutte problemer for TV 2,” siger Jesper Hermansen.

Han har også stadig tro på, at redningsplanen glider igennem EU-systemet i sidste ende.

”Vi synes, at vi har argumenteret godt for, hvorfor det er påkrævet med denne plan for TV 2. Det har vi ikke ændret vores syn på. Men vi tager selvfølgelig til efterretning, at Kommissionen vurderer, at sagen er så kompleks, at man vil undersøge den nærmere,” siger Jesper Hermansen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen