Berlingske Business

Dele af Søndagsavisen kommer på nye hænder

dd
Søndagsavisen. Foto:

Søndagsavisen sælger en række af de sjællandske udgivelser til Sjællandske Medier for knap 42 millioner kroner.

North Media sælger en række udgaver af Søndagsavisen samt ejerandelen i Vestsjællandske Distriktsblade til Sjællandske Medier.

Salgsprisen er på 41,75 mio. kr., lyder det i en meddelelse til fondsbørsen fra selskabet, der samtidig nedjusterer forventningerne til helåret.

De udgaver af Søndagsavisen, der sælges dækker Næstved, Vordingborg, Falster, Ringsted, Holbæk samt i Taastrup, Køge Bugt og på Vestegnen. Udgaverne har et ugentligt oplag på knap 300.000 husstande ud af Søndagsavisens samlede oplag på 1,22 mio. husstande. De repræsenterede en årlig omsætning på 27,9 mio. kr. i 2015.

Sjællandske Medier køber også North Medias ejerandel på 50 pct. i Vestsjællandske Distriktsblade, der udgiver Søndagsavisen i Slagelse, Uge-Nyt samt Skælskør Avis og Korsør Posten. Dermed ejer Sjællandske Medier fremover hele Vestsjællandske Distriktsblade.

North Medias andel af resultatet i Vestsjællandske Distriktsblade udgjorde 1,2 mio. kr. i 2015.

Søndagsavisen

Administrerende direktør i North Media Aviser Arne Ullum glæder sig over frasalget, som han mener, vil styrke produktet:

- At vi samtidig kan styrke kapitalgrundlaget for vores øvrige aviser, er kun positivt, siger Arne Ullum i meddelelsen.

- Markedet for trykte aviser er i forandring, og derfor er det naturligt, at markedet konsolideres. For et par år siden købte vi otte københavnske lokalaviser, fordi vi kunne realisere nogle stordriftsfordele og synergier. Nu sælger vi omvendt nogle udgaver af Søndagsavisen til en mangeårig samarbejdspartner, Sjællandske Medier, som på samme måde kan realisere stordriftsfordele og synergier, fordi Sjællandske Medier allerede udgiveraviser i de områder, aftalen omfatter, siger han videre.Overtagelsen af ejerandelen i Vestsjællandske Distriktsblade finder sted pr. 1. maj 2016, og udgaverne af Søndagsavisen bliver løbende overdraget i perioden 15. maj 2016 til 15. juni 2016.

morten

North Media skruer ned for sine forventninger til 2016 efter frasalget.

Selskabet venter nu en omsætning på 865-915 mio. kr. i indeværende år mod den tidligere forventning om 880-930 mio. kr., mens forventningerne til driftsresultatet (EBIT) før særlige poster sænkes til et underskud på 25-55 mio. kr. mod den tidligere forventning om et underskud på 20-50 mio. kr. på den post.

Samtidig med nedjusteringen præsenterer North Media også udvalgte foreløbige regnskabstal for første kvartal.

Nej-Tak

Selskabet realiserede i første kvartal en omsætning i niveauet 215 mio. kr., fremgår det, mens driftsresultatet (EBIT) før særlige poster gav et underskud i størrelsesordenen 10 mio. kr. i de første tre måneder af 2016.

 

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen