Berlingske Business

De Konservative siger "Stop"

stop

”The Power of No” er fundamentet for de Konservatives nye valg-strategi. Wibroe, Duckert & Partners har rådgivet om retningen.

Nu er liste C, de Konservative, gået ud med deres bidrag til valgkampen. Det er samtidig en kampagne, der fortæller, hvordan Wibroe, Duckert & Partners(WDP) anbefaler, at Søren Pape kommunikerer, skriver Markedsføring.

Sig ”stop”, kaldes den, og den er ny i forhold til anbefalingen fra Integral, der stadig verserer ved forhandlingsbordet. WDP har haft en gigantisk udfordring, thi der findes jo ikke et ledigt standpunkt, de Konservative meningsfuldt kan erobre.

Derfor adopterer partiet ”the Power of No”, der er en klassisk kommunikationsstrategi. Hvor mange gange har vi ikke sagt ”ja” i den bedste mening, men hvor resultatet var skrækkeligt. Nu siger de Konservative ”nej” – eller ”stop” til ”galskaben”.

Brian Mikkelsen

Men hvad siger partiet ”nej” til? Og hvorfor?

Udgangspunktet er at bevare det gode Danmark, naturligvis. Men de, der kan ”yde”, skal gøre det, ikke ”nyde” godt af den overflod af checks, der flyder rundt til snart sagt alle og enhver, man med lidt ond vilje kan kalde for ”ofre”.

1. Det bliver der sagt nej til bureaukrati og ja til, at embedsmænd er tjenere og ikke herskere. Pay-off’et hedder ”STOP regeltyranniet”.

2. To ud af tre virksomheder kan ikke overskue kravene fra det offentlige. Derfor hedder en anden tag-line: ”STOP iværksætterbespænd”.

3. For at fremme ansvar og frihed, siger Søren Pape ”STOP skattehetzen”. Skattetrykket er et kæmpeproblem, ifølge liste C.

4. Den delikate balance over for fremmede kulturer adresseres således: ”STOP naziislamismen”. Partiet vil slå hårdt ned på de mørke kræfter, der modarbejder det danske samfund.

5. De Konservative skal jo også sige noget i jordhøjde: ”STOP grundskylden”. Bag ordene ligger ønsket om tryghed i danskernes boligøkonomi.

6. ”STOP tyven” er en klassiker. Kun i Grækenland er der flere indbrud end i Danmark. Flere betjente og hårdere straffe er det, de Konservative vil stå fast på.

Minister vil fjerne husejernes klageadgang Vurdering

Det skal siges, at fastfrysning af grundskylden og kravet om en sænkning af topskatten er et krav fra Landsrådet side til folketingsgruppen, før de Konservative må indgå i et regeringssamarbejde.

Er det nye ønsker? Nej, men formuleringen er vendt på hovedet. ”The Power of No” har virket stilsikkert i mange, mange situationer, hvor et normalt ”ja” reelt var hovedløst, altså kontraproduktivt.

Kampagnen kører i første omgang på print, avisernes hjemmesider, Facebook og i udvalgte kommercielle radioer. Den er planlagt til at køre i tre uger.

Vi følger de forskellige politiske kampagner, når de folder sig ud, og hvis de bidrager med et relevant kommunikativ vinkel.

Wibroe, Duckert & Partners er blevet spurgt, om de kan genkende strategien, men har af gode grunde sagt ”nej” til at afsløre indholdet af kunderelationen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen