Berlingske Business

Advokat bortvist efter snyd for 100 millioner kroner

TIL ARKIV
Foto:

Advokatfirmaet Johan Schlüter er blevet politianmeldt for at svindle med administration af indtægter fra blandt andet filmrettigheder. De har efterfølgende bortvist og politianmeldt partner i firmaet, Susanne Fryland.

Det er en revisionsundersøgelse foretaget af Deloitte, der viser alvorlige uregelmæssigheder i Advokatfirmaet Johan Schlüters regnskaber. Producentforeningen, der er brancheforening for dansk film, tv og computerspil, mener at loven er blevet brudt. Derfor har de nu anmeldt sagen til Københavns Politi.

Johan Schlüter I/S skulle ifølge revisionsundersøgelsen have faktureret ydelser uden hjemmel for i alt 100 millioner kroner.

Charles Trenet

»Resultatet af Deloittes undersøgelse er et chok for os og har forfærdet os. Det er dybt skuffende, at en mangeårig samarbejdspartner i den grad har svigtet,« siger direktør i Producentforeningen, Klaus Hansen.

Det er i perioden fra 2011 til 30. april 2015, at advokatfirmaet angiveligt skulle have oparbejdet et skyldigt beløb til CAB, Filmret og Filmkopi på ikke under 100 millioner.

Ifølge Klaus Hansen fra Producentforeningen har ejerkredsen i Johan Schlüter over for Producentforeningens advokater gået med på, at det store beløb skal være oparbejdet.

»Ejerkredsen i Johan Schlüter Advokatfirma har over for vores advokater vedgået forholdet og har samtidig erkendt, at hverken de eller advokatfirmaet umiddelbart er i stand til at udrede gælden. Der foreligger derfor risiko for, at foreningernes tilgodehavende for en dels vedkommende kan være tabt,« siger Klaus Hansen i en medlemsorientering.

Advokatfirmaet Johan Schlüter har hjemme på Højbro Plads i hjertet af København

Advokatfirmaet Johan Schlüter har i forbindelse med sagen politianmeldt og bortvist advokaten og partneren, der er ansvarlig for bedrageriet. Det skriver Johan Schlüter i en pressemeddelelse.

»Det er konstateret, at hun har begået grove økonomiske forbrydelser over for Advokatfirmaet Johan Schlüter I/S' mangeårige klienter, rettighedsforeningerne CAB, Filmkopi og Filmret, og de bagvedliggende rettighedshavere i henhold til ophavsretsloven samt SKAT.« siger Johan Schlüter i meddelelsen.

Johan Schlüter lægger altså hele skylden for misæren over på én enkelt medarbejder, og ifølge deres gennemgang af regnskabet har partneren foretaget en række »meget store og uberettigede hævninger af rettighedshavernes betroede midler.«

»Denne sag er naturligvis et kæmpe chok og et massivt tillidsbrud fra en kollega og partner, med hvem Johan Schlüter og undertegnede har arbejdet sammen i mere end 23 år. Sagens grovhed og forbrydelsernes omfang og karakter medfører, at en politianmeldelse er uundgåelig,« siger advokat og partner Lars Halgreen i en pressemeddelelse.

CAB, Filmkopi og Filmret er de foreninger, der administrerer de forskellige typer af rettighedsmidler, der tilkommer danske og udenlandske film- og TV-producenter. De samlede rettighedsmidler til film- og TV-producenterne ligger i niveauet 250 mio. kr. årligt.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen