Berlingske Business

Ugens bedste business-gossip

Cees 't Hart
Overskrift
Den nye direktør for Carlsberg Cees 't Hart, der tiltræder idag. Mandag den 15. juni 2015. Foto:
antvorskov
Overskrift
Tine Antvorskov direktør i AIG fotograferet på Frederiksberg tirsdag den 6. oktober 2015. Foto:
09BUSTue-Mantoni.jpg
Overskrift
Bang & Olufsen fokuserer forretningen og sælger fra. Radio- og tv-producenten B&O har indgået en licensaftale og frasælger produktionen af lydsystemer til biler. Bang & Olufsen indgår en licensaftale med Harman International Industries og sælger sine aktiver i den såkaldte Automotive-forretning, der omfatter lydsystemer til luksusbiler. Det oplyser den Struer-baserede virksomhed i en fondsbørsmeddelelse. Som led i aftalen modtager Bang & Olufsen en forudbetaling på 1, 170 milliarder kroner. Desuden sikres Bang & Olufsen årlige minimumbetalinger og en licensbetaling per enhed i mindst 20 år. Ifølge den danske radio- og tv-producent skal aftalen ses i lyset af, at Bang & Olufsen vil fokusere på at skabe "en stærk forbrugerfokuseret forretning med udgangspunkt i de to brands Bang & Olufsen og B&O Play".
tage pedersen
Overskrift
USA-INDIA/MODI
Overskrift
REUTERS/Stephen Lam Foto:
TIL BM
Overskrift
Andelskassen J.A.K.(Jord, Arbejde og Kapital). Direktør Wolmer Moeller. Foto:

Her er ugens op- og nedture.

Ugens opture

Ny master brew tager magten

Lad os bare indrømme det. Vi havde ikke store forventninger til mødet med koncernchef for Carlsberg, Cees ’t Hart. Han havde sat tre medier stævne til sit første interview efter 100 dage i stolen. Ofte bliver denne type intro-interview en anelse overfladiske, styret af en kommunikationsafdeling, som træner topchefer i at træde vande på en indsigtsfuld måde.

Men Cees ’t Hart ville det anderledes. Han trådte i karakter i Berlingske Business, hvor han fordomsfrit fortalte om nedbrydning af siloer, ændring af kulturen, manglende fokus på hovedmarkeder og udrangering af en salgstaktik, som han frisk kaldte »noget af det dummeste, man kan gøre«.

Tag lige den. Det dummeste, man kan gøre, som den tidligere topledelse har accepteret, er en vane med at sælge ekstra meget i fjerde kvartal, som alene havde til formål at fylde varelagre op, som til gengæld ville forfølge bryggeriet resten af året.

Den nye master brew vil med andre ord ikke acceptere, at det, der ikke nås i dag, kan indhentes i morgen. »Alle skal være på tæerne,« siger han med en styrke, der matcher den stærkeste øl i porteføljen.

Hyldest til ambitioner

Alt for få tør sige, hvad de vil, kan og forventer. Adm. direktør Tine Antvorskov fra forsikringsgiganten AIG, Danmark, gør netop det, som kvinder med karrierepotentiale ofte glemmer, nemlig at lægge ambitioner på egne vegne klart frem.

Tine Antvorskov har en slagplan for, hvordan hun når sit ønske om to til tre bestyrelsesposter inden for de kommende år. Hun ser gerne sig selv i andre brancher, for som hun siger, handler det om at finde bestyrelser, hvor hendes komptencer kan komme i spil, og hvor hun kan tilføre værdi.

Det afgørende er imidlertid ikke at vente på, at det vil ske, men at søge netværk, hvor aktive bestyrelsesmedlemmer er til stede, og som kan se hende og bane vejen for, at ambitionerne kan udfoldes. Et enkelt og håndterbart råd, som alle kan bruge.

Den ukuelige optimist

Der er sikkert mange, der vil spørge, »hvad har du gang i«, når koncernchef Tue Mantoni fra den evige kriseramte virksomhed, Bang & Olufsen, kan snige sig ind på en vinderliste.

Tue Mantoni er mest kendt for at komme med håb, der ikke bliver indfriet, men lanceringen af den nye højttaler Beolab 90 til 250.000 kroner stykket fortjener en hyldest.

Den nye højttaler er et teknologisk vidunder, hvor B&O får understreget selskabets historske evne til at udvikle lyd. akustik og design.

Det har taget tre år at udvikle Beolab 90, som markerer 90-året for det danske design-ikon. Det er ganske enkelt imponerende, at selskabet tør sprænge rammerne i en tid, hvor det kæmper for overlevelse og mod tab af identitet.

Tue Mantoni kalder Beolab 90 for en game changer. Herfra ønsker vi held og lykke, og anerkender, at det er bedre at slutte festen med et ordentligt punktum i stedet for en stille siver.

Ugens nedture

Forklaring udbedes, Tage

Kære Tage Pedersen. Man kan altså ikke udnævne en ny administrerende direktør – for så siden at fyre selvsamme person – inden for bare en uges tid uden at give forklaringen.

Ikke desto mindre er det det, som bestyrelsesformand Tage Pedersen fra milliardforretningen Kopenhagen Fur nu forsøger at gøre – og stædigt holder fast i, trods hastigt voksende kritik.

Forhistorien er, at Tage Pedersen den ene dag udnævnte Kopenhagen Furs viceadministrerende direktør, Kenneth Loberg – en mand med flerårig erfaring fra koncernen – for så få dage efter at fyre samme mand, inden han overhovedet var nået at tiltræde i jobbet.

Siden har Tage Pedersen padlet rundt på dybt vand og har ikke villet forklare, hvad der dog er dukket op, siden Kenneth Loberg pludselig skulle fyres pga. et »tillidsbrud«, og selv om Tage Pedersen stædigt holder fast i tavsheden, så går den altså ikke.

TV: Mystisk fyring gør Mink-boss til ugens taber:

Prop i Facebook og Co.

Ja, altså Facebook, Google og andre amerikanske netkolleger fungerer da fortsat upåklageligt.

Alligevel må Facebook-skaber Mark Zuckerberg have fået sin morgendoughnut galt i halsen, da han fik besked om, at en klage fra 28-årige østrigske Maximilian Schrem nu sætter prop i den frie strøm af data mellem Europa og USA.

Bekymringen er – sådan som en række historier har understøttet – at de amerikanske myndigheder overtræder en aftale og lytter og ser med i europæernes data, når de bruger f.eks. Facebook, Google, eller benytter deres Apple-produkter.

Det er en stor – og svær – historie og Mark Zuckerberg og co. kan godt begynde at finde en løsning, som sikrer os brugere langt bedre end før. Europas politikere ser i hvert fald dybt alvorligt på afgørelsen – hvilket sådan set er på tide efter årtiers frygt for vore oplysninger.

Ak og ve – J.A.K.

Der blev nok sukket og sagt ak og ve nogle gange forleden i Slagelse, hvor den sidste livline blev kappet for andelskassen J.A.K., som lukker og slukker, og hvor resterne nu ryger ind i Finansiel Stabilitet.

Det er en langstrakt nedtur, som nu kulminerer. Central i den nedtur var den mangeårige direktør Wolmer Møller, der i september blev sat fra bestillingen af Finanstilsynet, der krævede hans afgang på grund af manglende styr på hvidvaskreglerne i andelskassen.

Allerede inden da var Wolmer Møller og andelskassen på jagt efter en redning af selskabet, der var hårdt presset på grund af mangel på kapital.

Den situation falder tilbage på Wolmer Møller, der blev fyret på grund af Finanstilsynets krav, men som nok hang i en tynd tråd allerede på forhånd på grund af den pressede økonomiske situation.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen