Berlingske Business

Torsdagsdruk skal ikke tolereres

Torsdagsdruk skal ikke tolereres
Lederen bør tage medarbejderen ind til en samtale, hvor han gør det klart, at det ikke er acceptabelt, at medarbejderens byture går ud over arbejdet, mener ledelsesrådgiver hos Lederne Michael Uhrenholt.

Hvis en medarbejders udskejelser i fritiden går ud over arbejdet, skal det stoppes pronto. Sådan lyder rådet til seneste Ugens Dilemma.

Selvom problemer i privatlivet kan have betydning for, hvor meget overskud medarbejderen har til jobbet, har vedkommende en forpligtelse til ikke at lade det påvirke arbejdet negativt. Det ansvar lever malersvend Steffen fra sidste uges ledelsesdilemma, der bliver bragt på Business.dk, ikke op til, fastslår ledelsesrådgiver hos Lederne Michael Uhrenholt.

Gennem en periode har Steffen sløset på jobbet, fordi weekenden er blevet fejret lige lovlig tidligt på ugen. Og nu har han altså en sen torsdag aften meldt sig syg per sms. Hvad gør en god leder så? Michael Uhrenholt er ikke i tvivl om, at han ville vælge løsning 1, hvor lederen svarer på Steffens sms, at han skal møde frisk på arbejde om morgenen.

»Steffen skal være klar over, at han har en forpligtelse. Derfor ville jeg svare med det samme, at jeg forventer, at han møder veloplagt op næste morgen,« siger Michael Uhrenholt.

Kommunikation via sms kan nemt føre til misforståelser og fejltolkninger, så derfor skal lederen derefter stoppe sms-korrespondancen, tilføjer ledelsesrådgiveren. I stedet skal han efterfølgende tage Steffen ind til en samtale, hvor han gør det klart, at det ikke er acceptabelt, at Steffens byture går ud over arbejdet.

»Budskabet skal være konkret og ikke til at misforstå, og det sikrer lederen bedst i en samtale ansigt til ansigt,« siger han.

Lederen er ingen sutteklud

Michael Uhrenholt anbefaler, at lederen tager konfrontationen tidligt i forløbet - og det skal være mere håndfast end at kredse lidt om problemet og spørge ind til medarbejderens velbefindende.

»Lederen skal tage fat om problemet med udgangspunkt i en konkret situation eller tilfælde - som her den sene sygemelding - og forventningsafstemme med Steffen i forhold til hans ønsker og hans forpligtelser i kontrakten,« siger han.

Kan de ikke stemme overens, ville Michael Uhrenholt i lederens sted overveje, om Steffen har en fremtid i virksomheden.

»En leder må gerne vise interesse for medarbejdernes privatliv, men skal ikke gøre sig til dommer over dem eller blive en sutteklud for dem. Det er vigtigt, at lederen står på mål for den ønskede kultur på arbejdspladsen. Derfor skal det også gøres klart - både over for både Steffen og de andre medarbejdere - at den type adfærd ikke er i orden,« siger Michael Uhrenholt.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen