Berlingske Business

Tilbyd din hjælp i fortrolighed

Fortrolighed og respekt overfor kollegaens lederskab er nøgleord, når en leder vil tilbyde sin hjælp til kollega med stress-symptomer.

I sidste uges ledelsesdilemma, der har været til afstemning på business.dk, er en børnehaveleder i tvivl om, hvordan hun skal reagere på, at en leder i en anden børnehave udviser symptomer på stress.

Læs dilemmaet her

stresset

Henning Korsbæk Frandsen, ledelsesrådgiver hos Lederne, mener at man skal reagere:

- Det er en lederkollega, som normalt er engageret og ressourcefuld. Så når hun nu har ændret adfærd og virker mindre engageret og passiv, er der indikationer på, at situationen er presset, siger Henning Korsbæk Frandsen, der vælger løsningsmulighed nr. tre.

Ledelsesrådgiveren anbefaler at kontakte Ann-Louise for at høre, om hun har særlige udfordringer, og om hun har behov for at drøfte dem.

- Jeg vil tilbyde min hjælp i det omfang, jeg kan. Og jeg vil ikke begynde at inddrage andre i situationen. Fortroligheden betyder noget for, om Ann-Louise kan bevare kontrollen over situationen, forklarer Henning Korsbæk Frandsen.

Ledelsesrådgiveren vil altså hverken inddrage Ann-Louises medarbejdere eller deres fælles områdeleder i situationen.

- Som leder har Ann-Louise behov for selv at være i kontrol og selv tage ejerskab over den løsning, hun finder frem til. Hvis man involverer hendes medarbejdere eller chef, bliver Ann-Louise udstillet som en svag leder, der ikke selv kan gøre noget ved sit problem, siger Henning Korsbæk Frandsen.

Derfor skal henvendelsen til Ann-Louise også holdes i en tone af respekt:

- Jeg ville helt forsigtigt tilbyde min hjælp og bistand, så det er hende, der beslutter, om hun vil bruge mig eller ej. Det er hendes udfordring, og det skal det blive ved med at være, men jeg vil gerne bistå til løsningen af hendes problemer.

Henning Korsbæk Frandsen forklarer, at det særligt for en leder er vigtigt at udvise handlekraft – også når man er presset:

- Hun skal jo fungere som leder fremadrettet, og medarbejderne skal gerne opfatte hende som ressourcefuld, så derfor skal initiativerne komme fra Ann-Louise selv.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen