Berlingske Business

Tag affære hvis en medarbejder er psykisk ustabil

Woman in depression
Hvad gør du, hvis du som leder kan se, at en af dine medarbejdere, der tidligere har været psykisk ude af balance, ikke kan levere den nødvendige indsats? Foto:

Hvad gør du, hvis du som leder kan se, at en af dine medarbejdere, der tidligere har været psykisk ude af balance, ikke kan levere den nødvendige indsats? Sådan lød spørgsmålet i sidste uges dilemma på Business.dk.

En svær situation, som du ikke desto mindre er nødt til at handle på, lyder det fra chefkonsulent i Lederne, Signe Tønnesen Bergmann. Hun anbefaler løsning 1, hvor lederen tager en samtale med den pågældende medarbejder.

»Du er nødt til at handle, når en medarbejder ”sakker bagud”. Det er også vigtigt for, at afdelingen som helhed skal fungere. Tag en snak med medarbejderen om, hvad du og han kan gøre for at rette op på den manglende performance. Det kan handle om, at du kommer tættere på opgaveløsningen, eller måske at han får nogle andre opgaver,« siger hun.

»Og selvom det er svært, er det bedst at tage snakken relativt hurtigt,« siger Signe Tønnesen Bergmann og afviser dermed løsning 2, hvor lederen vælger at se tiden an.

»Det handler om rettidig omhu, når du tager de manglende resultater op i en omsorgssamtale og ikke venter på, at du selv og kollegerne mister tålmodigheden, understreger hun. Kan der ikke umiddelbart rettes op på situationen, er det vigtigt, at du som leder overvejer flere ting,« lyder rådet fra Signe Tønnesen Bergmann:

»Hvilken løsning er mest hensigtsmæssig for den pågældende medarbejder, dit team, dig selv, din organisation, og hvordan kan I bedst favne alle fire interessers behov? Hvis medarbejderen må sygemeldes, er det vigtigt, at du i første omgang vægter det menneskelige perspektiv mest,« lyder anbefalingen fra chefkonsulenten i Lederne.

»Men går der lang tid, må man på et tidspunkt se på, hvor længe man økonomisk kan forsvare at have en medarbejder sygemeldt. Og en afskedigelse kan være det bedste for både medarbejder og organisation, hvis en tilbagevenden ikke er realistisk,« siger Signe Tønnesen Bergmann.

Kilde: Lederne / www.lederne.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen