Berlingske Business

Søg hjælp til at fastholde sygemeldte medarbejdere

125937053.jpg
Foto:

Der er mange svære overvejelser forbundet med at have langtidssygemeldte medarbejdere.

I sidste uges dilemma på business.dk var Rikke, der er regionschef i en discountkæde, i tvivl om, hvad hun skulle stille op med sin langtidssygemeldte butikschef, Bente. Hun har været sygemeldt siden et uheld for tre måneder siden. Rikke føler, at det desværre måske er på tide opsige Bente.

Teamchef og advokat hos Lederne Malene Saaby oplever, at chefer står i et svært dilemma, når de skal vurdere, om de kan fastholde sygemeldte medarbejdere.

- Ingen har lyst til at afskedige dygtige og vellidte medarbejdere, siger Malene Saaby.

123302452

Nogle virksomheder vurderer, at de ikke har råd til at fastholde langtidssygemeldte medarbejdere. Malene Saaby minder dog om, at det også koster noget at afskedige dem.

- Det kan have nogle værdibaserede omkostninger. Bente har måske været ansat i mange år og har derfor et indgående kendskab til butikken og lokalområdet. Derfor går der meget viden tabt, hvis man afskediger hende. Medarbejderne har muligvis også haft en stærk relation med Bente, som det tager tid at opbygge

med en ny butikschef, påpeger hun. Hun mener, at Rikke skal overveje løsningsmulighed nummer to, som er at inddrage jobcenteret og kommunen i forsøget på at fastholde Bente.

- Først skal Rikke indhente en ”mulighedserklæring” for at få afklaret, hvilke hensyn, der skal tages for, at Bente kan komme tilbage. Bente skal sammen med sin læge udfylde første side af erklæringen, og derefter kan hun og Rikke drøfte mulighederne igennem, forklarer Malene Saaby.

326957792

Herefter bør Rikke spørge jobcenteret, hvad de kan tilbyde af støtteforanstaltninger.

- Det kan for eksempel være, at Bente kan få en særlig stol, at hun får nogle andre opgaver eller arbejder hjemmefra noget af tiden. Der er mange muligheder for at få hjælp til at få en medarbejder tilbage på

arbejde. Jeg vil opfordre til, at man i samråd med den sygemeldte kontakter jobcenteret og hører nærmere, fastslår Malene Saaby.

126882722

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen