Berlingske Business

»Professor Gadget« og »Freiherr von Bimbes« om smædekampagne: Dansk topembedsmand bør undersøges

Jesper Kongstad, direktør for Patent- og Varemærkestyrelsen.
Jesper Kongstad, direktør for Patent- og Varemærkestyrelsen. Foto:

Den danske topembedsmand Jesper Kongstad er genstand for massiv chikane i forbindelse med en konflikt i det europæiske patentkontor. Anonyme bagmænd uddyber her hvorfor.

Der er udbrudt total krig mellem de ansatte og ledelsen i det europæiske patentkontor, der håndterer alle patenter i Europa.

I centrum af de voldsomme opgør står den danske topembedsmand Jesper Kongstad, der for tiden er udsat for en voldsom smædekampagne. Jesper Kongstad er til daglig direktør i Patent- og Varemærkestyrelsen i Danmark, men er samtidig formand for European Patent Office (EPO), som behandler ansøgninger om patenter for 38 europæiske lande.

17BUS20161014-165650-4-1914.jpg

Kampagnen mod Jesper Kongstad, som blandt andet omfatter beskyldninger om skattesnyd, mistænkeliggørelse af hans private investeringer og hans hustrus »kontroversielle« chinchilla-farm, foregår via hjemmesiden Techrights.com og via en række anonyme personer, der flittigt sender mails til danske medier med påståede afsløringer af Jesper Kongstad.

Berlingske Business har været i mail-kontakt med to af de anonyme, »Professor Gadget« og »Freiherr von Bimbes«, der fremhæver, at anklagerne mod Jesper Kongstad har nær sammenhæng med de interne konflikter i EPO:

»Jesper Kongstad har formentlig ret i, at der er en forbindelse mellem anklagerne vedrørende hans private forretninger og konflikten i EPO,« skriver »Professor Gadget«, der mener, at ledelsen og Jesper Kongstad har skabt »lovløse tilstande« i EPO.

Jesper Kongstad, direktør for Patent- og Varemærkestyrelsen.

»De uheldige kendsgerninger er, at Jesper Kongstad har fået en masse fjender i EPO. Mange mennesker er af den opfattelse, at han bør undersøges nærmere.«

Den anonyme person hævder, at vedkommende ikke har nogen forbindelse til hjemmesiden Techrights.

»Men jeg er tæt forbundet til EPO, og jeg er nødt til at beskytte min identitet på grund af den nuværende situation der. Det er grunden til, at jeg er anonym. Jeg tror ikke, at du kan få nogen til åbent med navns nævnelse at kommentere forholdene i EPO,« skriver »Professor Gadget«.

Enslydende pointer kommer fra »Freiherr von Bimbes«:

»Desværre er jeg anonym. Problemet er, at der er en massiv social konflikt i EPO. Enhver der er forbundet med EPO direkte eller indirekte er i stor risiko for at blive mødt med repressalier, hvis man kommenterer situationen,« skriver vedkommende og tilføjer:

»Et antal ansatte, særligt fagforenings-folk, er blevet fyret det seneste år ved hjælp af disciplinære sanktioner, som bredt bliver anset som unfair.«

Patent- og Varemærkestyrelsen.

I et interview i dagens Berlingske Business afviser Jesper Kongstad alle anklager:

»Det er meget udansk, hvad jeg som embedsmand har været udsat for. Jeg mindes ikke at have set lignende personangreb fra NGO’er eller andre herhjemme,« siger han.

Konflikten i EPO har fyldt meget lidt i danske medier, men i 2015 sætte Morgenavisen Jyllands-Posten fokus på konflikten i artiklen »Krigen raser i det europæiske patentkontor«.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen