Berlingske Business

Nye medarbejdere er en god anledning til at afstemme forventninger

561061480.jpg
Hvad skal Torben gøre?

Ledere skal sørge for, at teams med jævne får mulighed for at afstemme forventninger til teamkultur og arbejdstid – både med hinanden, men også med lederen selv.

I sidste uges dilemma på business.dk var lederen Torben i tvivl om, hvad han skulle gøre. Han har ansat en ny medarbejder, Malene, som virkelig knokler. De andre medarbejdere i teamet er bange for, at Torben forventer, at de skal arbejde ligeså hårdt. Torben vil gerne imødekomme medarbejderne, men han har ikke lyst til at bede Malene om at arbejde mindre.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Birgitte Alstrøm forklarer, at der er mange aspekter ved situationen, som Torben ikke kender.

551110588.jpg

»Torben ved ikke, hvorfor Malene arbejder så meget. Måske trives hun bedst sådan, men det kan også være, fordi hun ikke ved, hvad han forventer. Torben ved heller ikke, hvor mange af medarbejderne, der føler sig truet af Malenes arbejdsindsats. Der kan også være nogen, der synes, at det er rart, at Malene tager et stort slæb,« siger Birgitte Alstrøm.

Derfor vælger hun at pege på løsning nummer to, hvor Torben indkalder til et møde med hele medarbejdergruppen, hvor arbejdstid og teamkultur er på dagsordenen.

»Når der starter en ny medarbejder, er det en god anledning til at tage et møde, hvor alle får mulighed for at sætte ord på og give hinanden indblik i, hvilke forventninger og ønsker hver især har til teamkulturen«, siger ledelsesrådgiveren.

130377995.jpg

Hun understreger, at mødet ikke skal handle om Malene men om teamet som helhed. Lederen skal også på banen og fortælle om sine forventninger. Her kan han vælge at gøre det klart, at det er i orden, at medarbejderne kan have perioder i deres liv, hvor de arbejder meget og andre perioder, hvor de arbejder mindre.

»Efter teammødet bør han invitere medarbejderne til 1:1 møder, hvor han kan spørge mere ind til den enkelte,« fastslår Birgitte Alstrøm.

125937053.jpg

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen