Berlingske Business

Medarbejdernes julerier skal ikke begrænses

julehygge
Kalenderen viser december, og der er julebal i nisseland.

Som leder bør man ikke sætte grænser for medarbejderes julerier, så længe det ikke har en negativ indflydelse på de opgaver, der skal løses.

Kalenderen viser december, og der er julebal i nisseland. Det er dog ikke alle, der har lyst til at deltage i ballet. I sidste uges udgave af Ugens Dilemma, der bringes på Business.dk, bliver en leder konfronteret af sin medarbejder Thomas, som er træt af kollegaernes julerier, der efter hans mening fylder for meget i afdelingen. En selvudvalgt ”julekomitee” har blandt andet tildelt alle en kollega, som de skal agere drillenisse overfor, pyntet kontoret og skemalagt et ugentligt julemøde, hvor et par frivillige vil medbringe godter.

anti jul

Chefkonsulent hos Lederne Signe Tønnesen Bergmann understreger, at der skal være plads til julehygge i december, men at ingen medarbejdere skal føle sig tvunget til at deltage, hvis de ikke har lyst. Hun vælger derfor løsning tre, hvor lederen fortæller Thomas, at han ikke behøver at deltage i kollegaernes tiltag og blot skal sige fra overfor de juleglade kolleger.

» Thomas behøver ikke at deltage i julekomitéens lege og møder, men han skal ikke spolere fornøjelsen for de andre kollegaer, siger Signe Tønnesen Bergmann.

Hun pointerer, at det er positivt, at nogle medarbejdere selv tager initiativ til at gøre lidt ekstra i særlige anledninger – også når det gælder julen.

» Arrangementerne i julen kan være med til at ryste afdelingen sammen og skabe god stemning. På den anden side skal julekomiteenogså acceptere, at ikke alle deler deres iver overfor juleaktiviteterne, siger Signe Tønnesen Bergmann.

Chefkonsulenten påpeger desuden, at der i den enkelte afdeling skal findes et niveau for ”julelegene”, som ikke går ud over afdelingens opgaveløsning og ansigt udadtil.

» Det er vigtigt, at julerierne ikke tager overhånd og kommer til at fylde så meget både fysisk og tidsmæssigt, at det skaber udfordringer for afdelingens arbejde, siger Signe Tønnesen Bergmann.

Øget fokus på nybagte mødre med psykiske problemer

Hun opfordrer til, at lederen selv overvejer at tage initiativ til et ”farvel-og-tak for i år” arrangement som en officiel årsafslutning for de medarbejdere, der har lyst.

» Det kan være en god måde at markere afslutningen på det forgangne år og få ønsket hinanden god jul og godt nytår, siger hun.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen