Berlingske Business

Medarbejderes kamp om samme job skal stoppes

medarbejdere
Der er rundsave på albuerne i Ugens Dilemma, der bliver bragt på Business.dk, hvor to medarbejdere har kastet sig ud i en regulær hanekamp.

Som leder bør man ikke acceptere, at to medarbejderes kamp om den samme interne lederstilling skaber problemer for hele afdelingen, lyder rådet til sidste uges ledelsesdilemma.

Der er rundsave på albuerne i Ugens Dilemma, der bliver bragt på Business.dk, hvor to medarbejdere har kastet sig ud i en regulær hanekamp. Medarbejderne Henrik og Lars drømmer begge om flere stjerner på skulderen, så da der internt bliver en ledig stilling som teamleder, gør de også alt for at lade chefen vide, at de er oplagte kandidater. Så voldsomt at resten af afdelingen har fået nok af de to ”kamphaner”, der dræner den gode stemning i afdelingen, fordi de modarbejder hinanden og har svært ved at samarbejde.

medarbejderne slås

Der er intet galt i at have ambitioner og positionere sig selv, understreger ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen. Men i dette tilfælde, hvor hele afdelingen kommer i klemme, bliver chefen nødt til at handle, mener ledelsesrådgiveren. Han vælger derfor løsning nummer tre, hvor chefen fortæller Henrik og Lars, at det er positivt, at de gerne vil op i hierarkiet, men at de skal huske på, at de stadig er en del af en afdeling.

- De to medarbejderes indbyrdes kamp fylder for meget og påvirker hele afdelingen, der har svært ved at udføre deres arbejde. Derfor bliver lederen også nødt til at stoppe uroen, siger Flemming Andersen.

Han påpeger, at lederen bør understrege overfor de to kandidater, at deres opførsel risikerer at give bagslag, fordi de kommer til at fremstå alt for egocentrerede.

- De risikerer simpelthen at spille sig selv ud af banen, fordi de viser de forkerte kompetencer, og fremstår med meget dårlige lederegenskaber. I stedet for at køre sololøb burde de ændre attitude og vise, at de er hjælpsomme, at de bidrager til den fælles opgaveopløsning og vil virksomheden det bedste, siger Flemming Andersen. 

Men ifølge ledelsesrådgiveren er der flere grunde til, at det vil være en god idé for de to ”konkurrenter” at skifte taktik.

- Hvis en af dem skulle gå hen og blive ny teamleder, er de allerede bagud på point, fordi de skal være leder for en gruppe medarbejdere, som på forhånd er rigtig trætte af dem, fordi de har været meget lidt sympatiske i ”udskilningsløbet”, pointerer Flemming Andersen.

Ifølge ham er det vigtigt at chefen efterfølgende følger op på hele forløbet med de to medarbejdere.

- Minimum en af dem vil blive skuffet. Derfor er det også vigtigt efterfølgende at begrunde sit valg, for den eller de medarbejdere, der ikke er blevet udnævnt,så de kan fastholde motivationen i sit nuværende job, siger Flemming Andersen.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen