Berlingske Business

Mål motiverer medarbejderne

24BUSPix-Siemens-case.jpg
HR-medarbejder Emil Jacobsen fra Siemens benytter resultatmålinger på alle ansatte både i Danmark og globalt. Foto: Sophia Juliane Lydolph

Den tyske industrikoncern Siemens benytter sig af performancemålinger for at motivere medarbejdere til hele tiden at udvikle sig og skabe bedre resultater.

Fire mål, løbende dialog og evaluering. Det er nogle af de metoder, der tages i brug hos den tyske industrikoncern Siemens, når man skal sikre medarbejdernes kontinuerlige udvikling.

For at sikre det er det nødvendigt at vurdere medarbejderne og opstille nogle handlingsorienterede mål, de skal arbejde for at opnå. Det skaber motivation, mener man hos Siemens, der producerer alt fra vindmøller til køleskabe.

Det er et globalt program, der vedligeholdes i München og evaluerer i omegnen af 200.000 medarbejdere på verdensplan.

24busPix-Trolle.jpg

Det er med til at skabe gennemsigtighed og gøre virksomheden strømlinet, og på den måde sikrer man den bedste udvikling af medarbejderen og virksomheden, mener Siemens’ danske talent management- specialist, Emil Jakobsen. Han er ansvarlig for, at medarbejderne i Danmark kommer igennem deres performance management proces (PMP).

»I Danmark bliver medarbejderene evalueret, og vi sætter mål og evaluerer kontinuerligt i samarbejde med den enkelte medarbejder,« siger han om evalueringen, hvor den enkelte medarbejder også har mulighed for at komme med input til egen udvikling.

Programmet blev startet som en global proces for fem år siden, hvor den også blev rullet ud i Danmark. Der opstilles fire konkrete mål for hver medarbejder, som de skal arbejde målrettet for at opnå.

I praksis diskuterer ledergrupperne de ansattes resultater: Hvad de skal blive bedre til, og hvad der er gået godt.

»Der foregår en udviklings- og feedbackdialog i ledergruppen. Lederne er enige om, at den diskussion, vi har med medarbejderne, er værdiskabende, og det skaber konkurrence imellem dem og gør dem stolte,« siger Emil Jakobsen.

24BUSPix-Cisco-case.jpg

Der bliver opstillet forskellige personlige mål, afhængig af hvilken afdeling man sidder i, så målsætningerne kan afspejles i den overordnede strategi, og ifølge Emil Jakobsen er det også en god motivation for medarbejderne, når de ved, at de bliver diskuteret og evalueret.

»Der er altid et uudnyttet potentiale, vi kan arbejde med,« siger Emil Jakobsen.

Han forklarer også, at koncernen arbejder med at forenkle processen, så den bliver lettere at arbejde med, og målopfyldelsen bliver mere gennemsigtig.

»Det gør vi for at være konkurrencedygtige,« siger han.

Landsholdstræner: Drop konstant fokus på resultater

GERMANY SIEMENS JOB CUT

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen