Berlingske Business

Lillian Mogensen: »Al klogskab skal med«

27BUSLilian-bredt.jpg
ATP Direktør - Lilian Mogensen.

Minus. Det er utroligt usundt for en ledelseskultur i en virksomhed, hvis en topleder dyrker den lukkede stil og prøver at vise over for omverdenen, at vedkommende aldrig er i tvivl, mener koncerndirektør i ATP, Lilian Mogensen.

»Jeg går lige hjem og sover på det«. Sådan lyder en af nøglesætningerne for koncerndirektør i ATP Lilian Mogensen. Hun mener, at tvivl hos en topleder er en af de helt afgørende elementer for at få skabt mere engagerede medarbejdere.

Lilian Mogensen er chef for ATPs administrationsforretning. Den del af ATP, der hvert år står for udbetalingen af offentlige ydelser til danskerne for 210 mia. kr. Det drejer sig blandt andet om ATP livslang pension, folkepension og boligstøtte.

tvivl

Hun mener, at det som direktør er farligt at tro, at man kan og ved det hele selv. Tvivl er et stærkt kort, men hun deler begrebet op

»Der er den sunde og den usunde tvivl. Sidstnævnte er den situation, hvor toplederen ikke har den nødvendige tro på egne evner og mangler selvværd. Er jeg dygtig nok til jobbet, spørger vedkommende måske sig selv. Det er dårligt, for på den måde bliver det meget svært at gå foran,« siger Lilian Mogensen.

»Den sunde tvivl handler om at tage andre medarbejdere med på råd. Det drejer sig om at kende sine egne begrænsninger. Det skal man som ledere være meget åben om, så det er tilladt at dele synspunkter og tvivl med hinanden. Jo flere facetter, man får med i beslutningerne, desto bedre bliver de,« siger Lilian Mogensen.

»Jeg plejer at bruge udtrykket, »at jeg sover lige på det«. Det er et udtryk for, at jeg skal tænke lidt mere over et givet problem. Men det er klart, at det skal bruges disciplineret, og man kan ikke være i tvivl hele tiden, for så bliver det svært at vise retning. Hvis ikke tvivlen bliver brugt rigtigt, skaber det usikkerhed,« siger Lilian Mogensen, der fremhæver, at tvivl ligeledes kan bruges som et godt redskab i en forhandling. Her kan den bruges til at få modparten frem på banen.

27BUSThomas1.jpg

Vi løfter i flok

Hun påpeger, at det er utroligt usundt for en ledelseskultur i en virksomhed, hvis en topleder dyrker den lukkede stil og prøver at vise over for omverdenen, at vedkommende aldrig er i tvivl. Hvis man ikke vil anerkende, at der nogle gange er en tvivl, bliver det en svaghed som leder.

»Tvivl skal bruges til at vise, at vi løfter i flok. Det er bedst at få al klogskaben med om bord, fordi det højner folks engagement. Det er særligt i forhold til store beslutninger og forandringer. De valg, vi foretager nu, er de rigtige. Til gengæld er tvivl ikke noget, man skal bruge i hverdagen i små dagligdagsbeslutninger,« siger Lilian Mogensen.

BMCarsten Stendevad, topchef for ATP.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen