Berlingske Business

Lederen skal tøjle den innovative chef

idea
Lederen skal tage affære, hvis chefens adfærd påvirker medarbejderne negativt, lyder ledelsesrådgiverens budskab i forhold til sidste uges dilemma.

Lederen skal tage affære, hvis chefens adfærd påvirker medarbejderne negativt, lyder ledelsesrådgiverens budskab i forhold til sidste uges dilemma.

I sidste uges dilemma stod lederen i et PR & reklamebureau med den udfordring, at chefen konstant tæppebomber både lederen og lederens medarbejdere med nye idéer og indfald. Lederen finder det svært at sætte retning for sine medarbejdere, som viser mindre og mindre initiativ og nytænkning i løsningen af deres opgaver. De er simpelthen kørt døde og har mistet retningssansen på grund af chefens konstant skiftende fokus.

idea

Dilemmaet er et tydeligt eksempel på, hvor nødvendigt det er, at man som leder forstår at lede sin chef, vurderer ledelsesrådgiver hos Lederne Michael Uhrenholt.

»Selv om det er en udfordring af lede opad - især med sådan en livlig chef - er det vigtigt, at lederen reagerer, hvis han eller hun fornemmer, at chefens adfærd påvirker medarbejderne og deres arbejde negativt, siger Michael Uhrenholt.

Han anbefaler løsningsforslag nummer tre, hvor lederen tager et møde med chefen og fortæller hende, at hendes mange indfald påvirker medarbejderne negativt, og at det ikke kan fortsætte sådan.

Balance i kreativitet og drift

Det er vigtigt, at lederen i samtalen anerkender chefen for sit engagement,men samtidig gør det klart, at hun bliver nødt til at respektere medarbejdernes behov for klare mål og ro til at passe driften.

»Konkret kunne lederen foreslå chefen, at de mødes fast og tager snakken om idéerne, inden de inddrager medarbejderne. Eventuelt kan nogle få medarbejdere deltage på møderne. En fordel ved dette kunne være, at lederen på den måde kan bruge sit kendskab til medarbejdernes ressourcer og kompetencer til at prioritere og fordele opgaverne så optimalt som muligt, siger Michael Uhrenholt.

demo

Selvfølgelig skal både ledere og medarbejdere og virksomheden som helhed være åben over for nye tiltag, men der skal være orden i processen for, hvordan nye initiativer afprøves og implementeres, understreger ledelsesrådgiveren.

»Hvis der hele tiden skiftes retning, bliver de gode idéer ikke testet og bearbejdet ordentligt, og den daglige drift glemmes. Der skal være balance mellem det kreative og de faste opgaver - og der skal være klare mål.Ellers kan det bliver for meget for selv dygtige og kreative medarbejdere, pointerer Michael Uhrenholt.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen