Berlingske Business

Ledere må stå på mål for lønninger

126882722
Foto:

Man kan ikke forhindre medarbejdere i at tale om løn med hinanden. Det stiller krav til ledere om at være godt forberedt til lønsamtalerne.

I sidste uges dilemma var lederen Pernille i tvivl om, hvad hun skulle stille op over for, at hendes yngre medarbejdere åbent diskuterer løn med hinanden. Pernille oplever, at lønforhandlingerne bliver sværere at tackle. Hun ved ikke, om hun kan tillade sig at blande sig.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Helle Bruun Madsen støder oftere og oftere på problemstillingen, når hun taler med ledere.

»Det er et meget tidstypisk dilemma, som ledere er nødt til at forholde sig til. Det er selvfølgelig bekvemt, hvis medarbejderne ikke diskuterer løn med hinanden, men det kan lederne nu engang ikke bestemme. De skal kunne rumme det, og de må finde ud af at tackle det,« siger Helle Bruun Madsen.

394279225

Hun peger på, at ledere skal være skarpe på at fastsætte lønninger på baggrund af objektive kriterier, som der kan argumenteres for.

»Hvis medarbejder A brokker sig over, at medarbejder B får mere i løn, så skal man som leder ikke begynde at tale om, hvorfor medarbejder B får så og så meget i løn. Men man skal give medarbejder A en velovervejet begrundelse for, hvorfor man har valgt at fastsætte medarbejder A’s løn på et bestemt niveau,« siger Helle Bruun Madsen.

Hun siger, at de unges lønsnak kan ses som et wake-up-call til lederne om, at de skal kunne stå på mål for deres beslutninger om løn. Hun opfordrer lederne til at reflektere over, hvordan de generelt vurderer medarbejderes værdi.

»Overvejelser om, hvilken værdi en medarbejder bidrager med i forskellige sammenhænge på arbejdspladsen, er med til kvalificere lederens beslutninger om løn. Det kan også lede til nogle samtaler med medarbejderne om, hvordan de skaber værdi, hvilke kompetencer der er vigtige, og hvordan medarbejderne kan bidrage til at nå de fastsatte mål,« siger Helle Bruun Madsen, der derfor hælder til løsningsmulighed nummer 3.

Ragazza Pensierosa
                     

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen