Berlingske Business

Julesnapsen skiftet ud med strabadser i skoven

Alle har prøvet at møde op til en julefrokost for at drikke sig dum. Derfor var der ingen slingren i beslutningen, da ledelsen i InFlow valgte, at den traditionelle snaps skulle skiftes ud med en anden for samvær. Sildene og snapsen og den efterfølgende hovedpine blev skiftet ud med en lærerig tur i skoven.

InFlow, der lever af at identificere potentielle kunder på internettet og formidle dem til danske virksomheder, har det sidste halve år fordoblet medarbejderstaben til ti. Derfor syntes ledelsen i virksomheden, at det nye hold skulle bankes bedre sammen. Derfor blev Outfitterkompagniet kontaktet og en tur til skovene ved Stevns blev en realitet den 3. december.

- Vi er en virksomhed, der kun er et år gammel og derfor var hele øvelsen, at vi skulle lære hinanden bedre at kende. Gennem praktiske øvelse - nogle mere grænseoverskridende end andre - skulle vi se, hvordan vi samarbejder. F.eks skulle vi klatre 15 meter op på en lang pæl og kaste os ud derfra og gribe fat i en trapez, siger salgsdirektør Morten Nüchel.

Øvelserne i skoven omkring Stevns viste, hvem der er naturlige ledere. Hvem der er medløbere og hvem der er tilbageholdende.

- Så udover, at det var en sjov og spændende dag, så var den også anderledes. Vi lærte noget om, hvordan vi skal løse opgaver. Hvordan vi skal videregive information og hvordan vi som ledere kan træde i karakter og tage de rette beslutninger, samtidig med, at vi lytter til de ansatte, siger Morten Nüchel.

Skudt genvej

Outfitterkompagniet holder de fleste af deres kurser i noget af Danmarks smukkeste natur ved Stevns Klint - og kan samtidig tilbyde nogle helt unikke historiske rammer på Gjorslev Gods i forbindelse med kurser, foredrag, mv.

Den hytte InFlow brugte er under 2. verdenskrig blevet brugt til skjule jøder i inden de skulle fragtes til Sverige. Det giver deltagerne en fornemmelse af sjæl, fordi mange menneskers liv er blevet reddet ved at gemme sig under gulvet i hytten.

Indehaveren af Outfitterkompagniet Villy Eenberg sidder i bestyrelsen i Brancheforeningen for Teambuilding og Ledertræning og ser hver gang på den enkelte kunde, inden han sammensætter et program. F.eks vil Villy Eenberg arbejde med folks grænser, men de skal ikke overskrides. Ingen skal opleve, at de bliver gjort til grin, fordi de ikke kan et eller andet.

- Markedet for teambuilding bliver mere og mere gråt. Derfor er det vigtigt at have fokus på etik og sikkerhed. Og InFlow fik så meget ud af kurset, at de skal afsted igen i februar. InFlows medarbejdere sluttede dagen af i et telt, selvom temperaturen var på frysepunktet efter en dag, hvor de både havde bygget en konstruktion, fordi de skulle krydse en å og været igennem mensa-opgaver, fortæller Villy Eenberg, der altid aktivt går ind og evaluerer, hvordan holdene spiller sammen. Nogle markerer sig og tromler over andre, mens de stille ofte havde løsningen fra start. Hvorfor lyttede du ikke her? Og hvorfor markerer du dig ikke noget mere?

- For nogle er det selvfølgelig en årelang proces at lære at være mere markant. Men det er fascinerende hvor langt man faktisk kan nå på 24 timer. Så selvom man laver noget helt andet end arbejdet i det daglige kan man tage oplevelserne med hjem. Og InFlow har skudt en genvej, fordi virksomheden er så ny. De har lært nogle nye sider af hinanden af kende, siger han.

Drop snapsen

Konsulent Bjarne Jakobsen fra Dansk Handel & Service, hvor Brancheforeningen for Teambuilding og Ledertræning hører under, mener, at det er en god ide at lave anderledes aktiviteter med medarbejderne. Det giver et bedre socialt sammenhold - og medarbejderne kommer ganske enkelt tættere på hinanden.

- Det kan meget vel betyde, at den næste opgave løses lidt lettere og bedre. En julefrokost er en glimrende anledning til at forbedre samarbejdsrelationerne. I stedet for at drikke snaps, så brug noget af dagen til at lave noget socialt eller aflys hele julefrokosten, siger han.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen