Berlingske Business

Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv

polack
Overskrift
Allan Polack fra Nordea Foto:
16busPix-Britt Meelbye Jens.jpg
Overskrift
Britt Meelbye er typen, som presser sig selv og gerne tager nogle risici for at udvikle sig selv i sine job. Og rent privat er der ikke tid til meget andet end familie og venner. Foto: PR
nyby
Overskrift
Adm. direktør Lasse Nyby, Spar Nord, Aalborg Foto:
kragh
Overskrift
Egmonts administrerende direktør Steffen Kragh i Egmont-huset i Vognmagergade Foto:
til bm Business f Peder Tuborgh direktør for ARLA
Overskrift
Peder Tuborgh direktør for ARLA Foto:
clausen
Overskrift
Christian Clausen, koncernchef (CEO) for Nordea. Foto:
 
 

Nyt cirkustelt til ny PFA-chef Allan Polack og en plet på den pletfri Steffen Kragh. Se ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Ugens opture

 

Stuurt, stuurt nummer

Det er svært at komme uden om den nye PFA-chef, Allan Polack, som en af ugens vindere. Nu får han eget cirkustelt, som han selv udtrykker det. Og gossip’erne skal lade være med at brodere videre på den metafor.

billede

Rent pengemæssigt træder han et skridt ned. Den formue han har forvaltet i Nordea er noget større end den formue på 400 mia. kr., som han nu skal forvalte i PFA. Ikke desto mindre er det ledelsesmæssigt og overbliksmæssigt et ganske stort spring opad. Som topchef bliver han bindeleddet til en, måske, noget frustreret organisation og en, i værste fald, splittet bestyrelse. Og så skal han have genskabt respekten om kommunikationen ud af PFA.
I Nordea har han været »beskyttet« af den hierarkiske struktur i storbanken. I PFA må han som cirkusteltbestyrer forvente selv at skulle stå på mål over for alle stakeholders. Det kræver en topchef, der i den grad hviler i sig selv.

 

billede

 

Meelbyes melodi

Artiklen fortsætter under billedet
16busPix-Britt Meelbye Jens.jpg
Britt Meelbye er typen, som presser sig selv og gerne tager nogle risici for at udvikle sig selv i sine job. Og rent privat er der ikke tid til meget andet end familie og venner. Foto: PR

Britt Meelbye er nærmest ubemærket smuttet ind i og op på topchefstolen i biotekselskabet Zealand Pharma. Så de findes altså derude, de kvindelige ledere.
Den 42-årige Meelbye kommer fra en CEO-stilling i medicovirksomheden Dako, og hun har før det haft forskellige ledende poster hos life-science Danmarks moder, Novo Nordisk. Mystisk nok ser det ikke ud til, at Britt Meelbye endnu har bestyrelsesposter. Det siges ellers, at der er mangel på kvalificerede ledere til bestyrelseshvervene.

16busPix-Britt Meelbye Jens.jpg

Zealand Pharma er en forskningsvirksomhed med speciale bla. inden for diabetesmedicin. Glostrup-virksomheden hører til de »stædige« biotekvirksomheder, som holder ved. Zealand Pharma er fra 1998, og en af Britt Meelbyes helt store opgaver bliver til stadighed at holde liv i pipe-linen med nye produkter, og dermed til stadighed skabe grundlaget for den nødvendige kapital. Hun kalder sig selv en risktaker, og den evne får hun brug for i Zealand Pharma.

 

Den der ler sidst ...

Artiklen fortsætter under billedet
nyby
Adm. direktør Lasse Nyby, Spar Nord, Aalborg Foto : Henning Bagger

Indrømmet, nu kaster gossip’erne sig ud på dybt vand. Spar Nords topchef, Lasse Nyby, som er en af ugens vindere!

12BUSPix-Lasse-Nyby.jpg

Jamen hov, vil den opmærksomme læser sige. Er Lasse Nyby ikke blevet kørt ud på et sidespor i det nordjyske i forbindelse med bankkrigen og de to lokalbanker Nørresundby Banks og Nordjyske Banks forlovelsesgilde? Jo, måske. Men den, der ler sidst, kan som bekendt komme til at le bedst.
Nørresundby Bank vil ikke Spar Nord, men Nyby sidder nu engang med 55 procent af aktierne i Nørresundby Bank. Det er svært at tro på, at en sådan post kan placeres, og svært at tro på, at en bank kan gå imod sin storaktionær. Så et kvalificeret gæt er, at Lasse Nyby til syvende og sidst bliver vinder af den strid i det nordjyske.

Nordjyske banker fusionerer og bliver til A/S Nordbank N

Ugens nedture

 

Plet på pletfri mand

Artiklen fortsætter under billedet
kragh
Egmonts administrerende direktør Steffen Kragh i Egmont-huset i Vognmagergade Foto : Niels Ahlmann Olesen

Det er ikke mange fejltrin vi kender til, Egmont-topchef Steffen Kragh har taget i sine omkring 22 år i koncernen. Steffen Kragh har tværtimod taget mange af de rigtige skridt i en koncern, som måske nok lever rimeligt stille, men som står velpositioneret – og ikke mindst stenrig – i en mediebranche, hvor der ellers nok er rigeligt med udfordringer.
Men historien om, at Steffen Kragh faktisk havde skrevet under på kontrakten, der ville gøre ham til ny øverste chef i kapitalfonden Axcel – og så valgte at springe fra – er en skramme af de store for topchefen.

Kragh

En ting er, at han traf beslutningen om at prøve sig uden for Egmont – det er til at forstå efter så mange år. En anden er, at han fortryder og allerværst er, at historien kommer ud.
For hvordan vender han tilbage (uden at have været væk fysisk) til Egmont? Gad vide hvad hans medarbejdere tænker? Hvad tænker hans bestyrelse? Få vil kunne tro, at han bliver særligt længe, når han faktisk havde fravalgt sit job.

 

 

Sort i sort

Artiklen fortsætter under billedet
til bm Business f Peder Tuborgh direktør for ARLA
Peder Tuborgh direktør for ARLA Foto : Søren Bidstrup

Peder Tuborgh, Arlas direktør, satte selv det bedste citat på Ruslands-situationen lige nu: Sort i sort.
Det var hans egen konklusion på konsekvenserne af sanktionsramte Rusland for Arla og på, hvilket år 2015 ser ud til at blive.
Gør det Peder Tuborgh til en taber? Ikke personligt – men som topchef for en virksomhed, der bliver hårdt ramt, og for en flok andelshavere, som ikke skal glæde sig for tidligt, når afregningspriserne skal lægges fast.

16BUSPeder-Tuborgh.jpg

Set udefra har Peder Tuborgh og Arla gjort meget af det rigtige de sidste år. Kernemarkederne i Nordeuropa er der hånd om og samtidig investeres i nye vækstmarkeder – bl.a. Kina. Alligevel er øjebliksbilledet for Arla grå-sort – bl.a. trukket af problemerne i Rusland, og derfor står Peder Tuborgh tilbage som en af taberne denne uge.

 

Han ramte elgen - nu rammes han selv

Artiklen fortsætter under billedet
clausen
Christian Clausen, koncernchef (CEO) for Nordea. Foto : Thomas Lekfeldt

Det kan godt være, at Nordea-topchef Christian Clausen fik ram på elgen, da han var på jagt med bl.a. den svenske konge og en flok topchefer fra det svenske firma SCA. Men ikke mindst i den svenske offentlighed er det nu  danske Christian Clausen selv, der er i sigtekornet, fordi han tog imod invitationen til at deltage i jagten – og angiveligt lod sig flyve i privatfly derhen.

Christian Clausen

Gossipredaktørerne forstår ikke postyret over jagten, men Clausens problem er, at den nye historie vækker den gamle historie om hans meget dyre Nordea-lejlighed til live og gentegner billedet af en topchef, som få af hans kunder kan associere sig med.
Den type historier er måske ikke substansbårede, men de er et problem for en topchef, som ellers har leveret resultater på et højt niveau i mange år, og for hans eftermæle – for Clausen trækker sig vel nok i løbet af et-to år - som nu får skrammer.

Ugens Citat

»Det er helt centralt, at man som fond planlægger et generationsskifte. Det er jo den medicin,
som vi selv lever af at ordinere til de virksomheder, vi opkøber.«

- Erik Holm, managing partner i Maj Invest, til Børsen, om kapitalfonden Axcels fejlslagne forsøg på at finde en afløser for Axcels nuværende topchef Christian Frigast.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen