Berlingske Business

Her er listen over milliardærboblerne nr. 1-50

Her er listen over milliardærboblerne nr. 1-50 - 7
Johnny Laursen Foto:

Specialrapport: Berlingske Nyhedsmagasin præsenterer her årets milliardærboblere nr. 1-50 og dermed en stor gruppe af de danske formuer, der ikke kunne nå op blandt den absolutte top50 på Danmarks Rigeste 2008, men fulgte lige efter. Læs miniportrætterne af 50 erhvervseventyr.

Nr. 26. Johnny Laursen, Benjamin Holding 0,7 mia. kr.
Magasiner og dyre biler. 44-årige Johnny Laursen har gjort Benjamin til et stort forlag med magasiner som Woman, M! og Bilmagasinet, 144 ansatte og et overskud i 2007 på 24 mio. kr. I dag ejer svenske Bonnier halvdelen af Benjamin. De vil gerne udnytte deres forkøbsret på resten af aktierne. Laursen har ved siden af Benjamin investeret i et eksklusivt ejendomskompleks på Halmtorvet i København samt i sin store interesse, biler. Gennem Formula Automobile er han blevet Danmarks officielle importør af Ferrari og Maserati. Han tjente i 2007 328 mio. kr. på at sælge Bilbasen til Karsten Ree.

Nr. 27. Ib Nymark Hegelund, Imbtech 0,7 mia. kr.

Diskret enzymkonge. Civilingeniøren Ib Nymark Hegelund skabte sin formue på virksomheden Denmark Enzymes med base i Lystrup i Århus. Han byggede selv virksomheden, der producerede enzymer til fødevareindustrien, op gennem 20 år og havde så stor succes, at Århus Stiftstidende i 2004 omtalte ham som ”Enzymkongen fra Lystrup”. I dag har Ib Nymark Hegelund værdipapirer og ejendomme i selskabet Imbtech, hvor han selv og familien udgør bestyrelsen. Han bor i et af de dyreste huse i Århus på Tranevej i Risskov med havudsigt og en offentlig ejendomsvurdering på 29 mio. kr.

Nr. 28. Fam. Hays Thøgersen, Kommandor Rømø 0,6 mia. kr.

Kommandøren. Erik Hays Thøgersen ejer investeringsselskabet Kommandor Rømø sammen med børnene Michael og Therese Hays Thøgersen. Selskabet ejer Hotel Kommandørgården og Rømø Sommerland, NTD Offshore, der producerer udstyr til offshore-industrien, ejendomsselskabet Opal Stone Associates Ltd., en del af Hays Ships Ltd., der handler med offshore-udstyr og foretager fiskeriinspektion, samt en ejerandel i Herning Shipping. Erik og Michael bor i Kent i England, mens Therese bor på Rømø.

Nr. 29. Ole Staxen, Ole Staxen Holding 0,6 mia. kr.

Købte billigt af Damgaard. Ole Staxen Holding har i det seneste regnskabsår solgt DNE Materieludlejning til Europas største udlejer af entreprenørmateriel og lignende, Loxam, for godt 500 mio. kr. En del af pengene er hurtigt kommet på arbejde igen. I november 2008 etablerede Ole Staxen selskabet Staxbo sammen med den fynske ejendomsinvestor Borris Tangaa Nielsen. Selskabet købte i december 13 procent af aktiekapitalen i vindmølleselskabet Greentech Energy Systems af Erik Damgaard, der af Nordea blev tvunget til at sælge ud. Privat bor Ole Staxen i Espergærde nord for København.

Nr. 30. Fam. Starup Petersen, Holdingselskabet af 13. maj 2005 (Brandtex Holding) 0,6 mia. kr.

Rige på tøjsalg. Klæder skaber folk, men kan skam også skabe formuer. Grundlaget for familien Starup Petersens formue er tøjkoncernen Brandtex, som i 2005 blev solgt til kapitalfonden EQT i forbindelse med et generationsskifte. Virksomheden er stiftet i 1935 af ægteparret Anne og Aage Petersen, men det var først, da sønnen Max Petersen tog over, at Brandtex voksede til en stor tekstilkoncern. Fra 1999 blev Brandtex videreført af Max Petersens svoger Jens Iversen, men i 2005 var der ingen i familiekredsen til at føre stafetten videre, og man valgte derfor at sælge.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen