Berlingske Business

Her er listen over milliardærboblerne nr. 1-50

Her er listen over milliardærboblerne nr. 1-50 - 10
klaus Helmersen Foto:

Specialrapport: Berlingske Nyhedsmagasin præsenterer her årets milliardærboblere nr. 1-50 og dermed en stor gruppe af de danske formuer, der ikke kunne nå op blandt den absolutte top50 på Danmarks Rigeste 2008, men fulgte lige efter. Læs miniportrætterne af 50 erhvervseventyr.

Nr. 41. Henry Ingolf Johansen, Boka Holding 0,5 mia. kr.
Vi ses ikke i Biva. Henry Johansen kom ved årsskiftet i vælten igen. Ikke på grund af sit selskab Boka Holding, der er årsagen til placeringen på denne liste, men på grund af betalingsstandsningen i livsværket, lavprismøbelkæden Biva. Majoriteten i møbelkæden blev i 2006 overtaget af kapitalfondene Odin Equity Partners og Dania Capital, men Johansen ejer stadig 10 procent. Det er netop penge fra dette salg, som nu luner godt i selskabet Boka Holding, der har koncentreret sig om at investere i varehuse rundt om i provinsen, blandt andet i Ringkøbing, Slagelse og Ribe.

Nr. 42. Morten Kristoffer Larsen, Euro Steel 1988 0,5 mia. kr.

Profiterede på høje stålpriser. Euro Steel 1988 hører til et af de mere ubeskrevne blade på den danske virksomhedsscene, men er ikke desto mindre et selskab, som det er værd at holde et vågent øje med. Stålvirksomheden, der ligger centralt ved den jyske motorvej mellem Vejle og Horsens, spinder nemlig guld på handel med plader og bjælker af jern og stål. Ud over vækst på grund af stigende stålpriser skyldes en del af væksten ifølge indehaver Morten Kristoffer Larsen også øget samhandel med udlandet.

Nr. 43. Familien Johansen, J.J. Invest 0,5 mia. kr.

Parat til Femern-broen. I sommeren 2008 kom Jens Johansens endelige farvel til aktiv tjeneste i livsværket JJ Maskinudlejning. Selskabet blev i 2007 overtaget af franske Loxam, men han fortsatte et stykke tid sit hverv i ledelsen og placerede pengene fra salget i selskabet JJ Invest. Indtil videre er den halve milliard forblevet her, men Johansen har angiveligt planer om, at pengene skal ud at arbejde. Et af hans selskaber ejer en grund i Rødby tæt ved den planlagte Fermern-bro, og i Lolland-Falsters Folketidende har han bedyret, at han overvejer at etablere et byggeri, der kan være interessant for aktører i broens byggefase.

Nr. 44. Ove Glerup, Glerup 0,5 mia. kr.

Bygger nyt imperium. Først snedker, siden godsejer. Ove Glerups formue er skabt ved at etablere og siden sælge dørfabrikken Vest-Wood, der først blev solgt til kapitalfonden Axcel og siden overtaget af amerikanske Jeld-Wen. Efter salget begyndte Ove Glerup mere eller mindre forfra. Ud over bindingsværksgodset Lynderupgård købte han også Samson Agri, der producerer gylleudstyr og pumper til landbruget, entreprenørvirksomheden Raunstrup, som han fik bestemmende indflydelse over i 2006, samt en række ejendomme.

Nr. 45. Hans Roed Petersen, Randsborg Holding 0,5 mia. kr.

Værktøjsgrossisten. Hans Roed Petersen er manden, der for 20 år siden etablerede sig i en lille lagerhal i Børkop med køb og salg af værktøj. Der var rigtigt store penge at hente ved at kombinere skandinavernes gør-det-selv-iver med deres lyst til at spare penge. H.P. Værktøj udviklede sig siden til et handelshus. Hans Roed Petersen har nu solgt H.P. Værktøj til kapitalfonden Dansk Generationsskifte (ejet af Flemming Skouboe, der blev en holden mand på at sælge LM Glasfiber, og Georg Gundersen fra Orlik-dynastiet). Virksomheden omsætter for ca. 550 mio. kr. om året.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen