Berlingske Business

Golf eller en ny karriere?

Jeg har arbejdet for samme firma i mange år, og er nu så småt ved at nærme mig den alder, hvor man normalt trækker sig tilbage. Jeg er 59 år, men føler, at der er mange ting, som jeg gerne vil prøve, og som jeg ikke direkte har haft mulighed for i mit nuværende firma. Jeg har en del ledererfaring og er god til mennesker. Kan I give mig et skub i den rigtige retning, så det hele ikke ender på golfbanen?

Svend Åge H.

Kære Svend Åge

Der er desværre mange på din alder, som tænker mere på at afslutte karrieren end at udvikle den. Men du har stadig "skud i støvlerne", lyder det til. Det vil nok vise sig i de kommende år, at arbejdsmarkedet vil have brug for dine ressourcer.

Situationen er vel, at på den ene side søger du noget som er spændende, engagerende, udviklende, og hvor du samtidig kan bruge din erfaring. På den anden side må du finde en arbejdssituation, som kan tilfredsstille disse behov. Desværre er de fleste virksomheders seniorpolitik mere gearet til at afslutte end til at skifte gear i karrieren. Så du må sikkert selv tage initiativet.

Find først ud af hvad du brænder for, og hvor din kompetence ligger. Hvad ønsker du at bruge de næste 10 år til? Til den tid vil du være sidst i 60''erne, og måske klar til at geare mere ned. Det er faktisk sådan at den gennemsnitlige fratrædelsesalder nu er 62 år. Beregninger viser, at for at opretholde vores standard skal vi om ca. 30 år op på 69 år. Så du kan jo være med til at vise vejen.

Få også afklaret på hjemmefronten hvordan den øvrige familie ser på situationen.

Når du ved, hvad du brænder for, så må du spørge, hvor du kan få det til at ske. Her er flere muligheder:

Din nuværende virksomhed. Prøv at starte en dialog med din arbejdsgiver om at etablere en ansættelsesrelation, som både lever op til firmaets krav, og som du selv kan være tilfreds med.

På sigt kan du indgå som f.eks. ad hoc leder af projekter, være mentor for yngre kolleger, arbejde på deltid eller dele job med en eller flere kolleger. Du kan evt. også være "leder på tilkald", hvis der pludseligt opstår et behov.

En anden arbejdsgiver. Selv om det kan være lidt hårdt at skifte arbejdsgiver i din alder, så kan du måske overbevise om, at det slet ikke er så tosset en idé. En konkurrent til dit nuværende firma ville være nærliggende.

Måske burde du starte din egen virksomhed. Colonel Sanders, som startede Kentucky Fried Chicken, var over 60 år , og Ray Krock der startede McDonalds var i 50''erne. Det kan da godt være at "flasken er lidt støvet, men indholdet er der ikke noget i vejen med", som jeg hørte en meget aktiv senior sige.

Afhængig af hvor vigtig økonomien er for dig, kunne du måske også tænke på frivilligt arbejde for en organisation, hvor din ledelseserfaring kunne være en stor hjælp.

Held og lykke med din jagt på ti år mere.

Claus Hellmann Hansen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen