Berlingske Business

Forbigået - skal jeg skifte?

For nylig er jeg blevet forbigået i forhold til en forfremmelse, som jeg mente, at jeg burde have haft. Også flere kolleger har fortalt mig at man ikke forstår ledelsens beslutning. Min chef fortæller mig, at man meget gerne vil beholde mig i nuværende stilling. Men jeg føler, at mine muligheder er blevet lukket af. Jeg har været i firmaet i ni år og er 42 år gammel.

Nu har jeg fået kontakt med et andet firma, som virker meget interesserede i at ansætte mig. Men det er vel altid usikkert at skifte job? Hvilke overvejelser bør jeg gøre inden jeg træffer en beslutning? (Spørgsmål forkortet)

Anonym

Kære jobskifter,

Du har tilsyneladende ikke været vant til at skifte job særligt ofte, og dermed kan du med rette føle usikkerheden forbundet hermed. Men du skal jo til at tænke på, at alderen ikke vil virke befordrende fremover, desværre.

Du må jo også regne med, at selv om du ikke helt forstår ledelsen baggrund for beslutningen, så har de ni år i firmaet givet dem en solid baggrund for at vurdere dig. Og det kan jo være, at man oprigtigt mener, at du udfylder dit nuværende job godt nok, og at man gerne vil beholde dig i den position. Men det lader til, at du har ambitioner ud over det, og så må du se på andre muligheder.

Derfor kan det være et rigtigt godt tidspunkt at skifte på.

Som nævnt har du nået en alder, hvor du skal tænke på, at den beslutning du træffer nu, kan få vidtrækkende konsekvenser. Bliver du, vil det muligvis lukke af for nye muligheder, som den nuværende situation antyder. Rejser du, har du mulighed for at skabe baggrund for en ny karriere ¿ en mulighed som du måske ikke vil få om nogle få år.

Men som altid ved jobskifte, så indsaml alle relevante oplysninger om den nye virksomhed. Hvilke planer for fremtiden har man? Vil det påvirke den stilling, som du har i udsigt? Hvis det er et lederjob, har du da haft ledererfaring tidligere, eller vil det betyde at du skal gennemgå noget lederudvikling først? Få helt klare informationer om hvilke succes-kriterier du skal leve op til, og hvilke ressourcer du har til rådighed. De mere praktiske løn- og arbejdsforhold går jeg ud fra at du har styr på.

Hvis du føler, at de grundlæggende forhold er i orden, så hop ud i det. Det er den slags beslutninger der i bedste fald kan skabe udvikling og helt nye oplevelser, og som i værste fald sjældent får hele verden til at falde sammen.

Mange hilsener

Claus Hellmann Hansen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen